Årets näst sista dag är till ända

Det är alltid lite vemodigt denna tid på året. Tänker mycket på året som passerat men även på året som skall bli. 

2013 har bestått av jobb. I massor. Men även en hel del personlig utveckling för min egen del. Jag har kommit på god väg till att bli den jag är på insidan. Låter lite flummigt men att ta plats, säga vad jag tycker och stå för mina åsikter är något jag arbetat med länge. Har jag idéer och tankar idag, för jag fram dessa och hör och häpna - människor lyssnar. Trots att de alltid sagt att de inte hör vad jag säger :-) Mycket intressant! 

Jag har mitt arbete att tacka mycket för detta och jag är otroligt tacksam över den möjlighet jag gått och kommer att ha i ytterligare ett halvår. 

Att bli tagen på allvar är nog något som kommer med åldern och det är också något jag har mörkt under året, jag blir äldre och har man varit med i olika sammanhang en längre tid så blir man tagen på större allvar. 

2014 ser jag framemot med skräckblandad förtjusning. Efter semestern vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Att bli klar med studierna ligger högt upp på listan i alla fall. Har riktigt svårt att inte slutföra påbörjade saker. Med en komplett utbildning är det naturligtvis enklare att hitta ett arbete i framtiden. 

Men mycket hinner hända på ett halvår och kanske snubblar jag över någon ny spännande utmaning. Som tur är så har jag kvar mitt jobb som tidningsbud och det gör att även om jag inte kommer in på C-kursen så är jag inte helt ställd på backen. Tjänstledighet är en bra uppfinning med andra ord. 

Det känns lite som för snart fyra år sedan när jag bestämde mig för att ta tjänstledigt och sluta jobba på restaurang och flytta till huvudstaden. Panik blandat med nyfikenhet och spänning. Men samtidigt skräckfyllt då jag vet att man inte kan ha "tur" hela tiden. Allt har ordnat sig till höger och vänster sedan dess. 

Jag brukar förklara känslan med att det känns som att stå framför ett stup och våga ta klivet över kanten. Förhoppningsvis landar man på fötterna men i värsta fall gör man det inte. Typ så  :-)

Men som sagt, allt kan hända. Och som det obotliga optimisten jag är så är det bara att fortsätta göra ett bra arbete och se vad som väntar runt hörnet. Det ordnar sig på ett eller annat sätt :-)

2014 är i alla fall året jag bli 30 år. Det vet jag med säkerhet :-) 


En strand skulle heller inte vara fel 2014 


Familjebesök

Idag har min mor, far och bror varit hos oss och ätit middag. Det var länge sedan sist de var här. Vi kom fram till att det var när jag och ❤️ fyllde år. I mars. 

Vi fick en försenad julklapp också i form av en skiva till vårt bord som vi har uppe och använder när det kommer gäster. Med skivan så får det plats fler personer vid bordet och man slipper trängas :-) Han är händig min pappa. Fint blev det! 

Min snoriga näsa kändes faktiskt mycket bättre i morse när jag vaknade så efter frukosten tog jag en promenad. Det var fantastiskt härligt väder och till och med solen sken. 

Nu ikväll har jag däremot nysit som en dåre men det må vara hänt. Hellre bra i näsan på dagen och prosit på kvällen :-)

Håller för närvarande på att läsa en bok om ekonomiska kriser och författaren är riktigt rolig. Till och med jag, som inte är speciellt insatt i ekonomi förstår. Man får sig till och med ett gott skratt mellan varven. Intressant är det också. Kan ekonomi/nationalekonomi vara roligt så kan det nästan hända att jag läser något mer om det :-) 

Nu är det dags att sova för i morgon ska jag på den berömda mellandagsrean. 

 

Juliga dagar

Gårdagen inleddes med en promenad. Ett skavsår gjorde att den inte blev överdrivet lång.

På eftermiddagen for jag till skogen på en skridskobana till väg. Väglaget ligger på topp 5 när det gäller det halaste jag kört på. Ever. Men i 45 km/h så tog jag mig fram:-) På vägen hem hade det faktiskt passerat en sandbil och när man väl kom ut på asfalten så hade isen mestadels tinat bort. 

Hos mina föräldrar var min farmor, faster och kusin. Det var trevligt och jag är så glad över att min farmor är pigg trots att hon ramlat två gånger på kort tid och brutit lårbenshalsen båda gångerna. 

Vi surrade, åt mat och hade det allmänt trevligt. Jag var hemma igen vid tio så det blev en lyckad kväll. :-)

I morse när jag vaknade hade jag fått en liten förkylning i julklapp... Så idag har jag mestadels bara snutit mig och nysit. Så kan man också spendera en juldag. 

I morgon ska jag trotsa snoret och ta en promenad i alla fall så länge jag inte har feber. Hoppas mitt skavsår gett med sig också :-) Och på eftermiddagen ska min köra familj komma hit och äta middag. Ska inviga gjutjärnsgrytan med en köttbit tänkte jag. 


Lämpliga julklappar en dag som denna :-) 


Ledighet

Vaknade i morse och trodde var dags att kliva upp och åka till jobbet. Men det var ju lördag! :-) 

Jag har sett fram emot denna julledighet rätt länge och det är då härligt att den är  här. Hela hösten har krävt 200% nonstop och att äntligen få andas lite är helt fantastiskt. :-) Ladda batterierna ni vet. 

Idag blev jag klar med julklapparna. Hade ett par stycken kvar så tidigt på förmiddagen for jag och köpte de sista. När jag var redo att åka hem hade allt folk hittat dit så jag var rätt nöjd att jag var klar. 

Förra året var jag ute i sista minuten och det var massor av andra människor också. Då lovade jag mig själv att inte göra om samma misstag detta år. Det klarade jag galant! 

Högst upp på att-göra-listan i morgon står det promenad. Som jag har längtat. Var otroligt länge sedan jag hade tid med det. Det är även något jag tänker göra så gott som varje dag denna jul. Friskluft och rensa tankarna :-)


Fina kudden :-)


Tiden går så fort!

Det är nästan en månad sedan jag hade tid att skriva sist. Gah! Det har varit otroligt mycket den senaste tiden, mestadels roliga och trevliga saker men på kvällarna har jag somnat ovaggad :-) Det har blivit många sena kvällar på vift också. Allt i från Örnsköldsvik till Ljungaverk, tre vändor Stockholm och några svängar till Sollefteå. 

Har faktiskt hunnit med två dagar semester också. Tillsammans med ❤️ och några vänner var vi till huvudstaden och tittade på Volbeat. Har väntat sedan peace & love för ett antal år sedan :-) Det var väl värt väntan! Vi åt god mat och sprang runt på stan. En fördel med att känna folk som kan det här med mat är att man utan problem kan överlåta valet av restaurang till denna :-P 

Sedan har det blivit en hel del politik också. Det är ju val nästa år så allt blir per automatik ännu mer spännande :-) 

Och på jobbet har jag påbörjat ett nytt företag. Har även satt slutdatum på de två jag arbetat med större delen av detta år. Känns riktigt bra att kunna avsluta för det betyder ju att det gick vägen. 

Det kan man väl säga var snabbversionen av den senaste tiden :-)

Jo, min bil blev påbackad också... Den ska på reparation här innan jul. Bucklor som ska slätas ut och så behöver den nog lite ny färg. Tack gode gud för försäkringsbolag. 


Fick motta ett diplom efter avslutad ledarskapsutmaning under fina former.


Himmelskt god mat på AG i Stockholm. 


I år gjorde jag egen julblomma :-)


Konserten som var fantastisk! 


 
RSS 2.0