Måndag

Det blev en sen kväll men det var det absolut värt. Var bjuden på ett möte med ett gäng chaufförer i Örnsköldsvik och det var hela 24 personer som deltog. Helt fantastiskt!

Det är en otrolig skillnad på mentaliteten där uppe mot för här hemma. Tänk om det gick att göra samma sak där som här.

Nu är det dags att sova för i morgon ringer klockan tidigt:-) Det ska simmas igen!!

En ledig dag

... som sprang iväg utan att jag hängde riktigt med.

Vaknade i lagom tid, till och med ❤ vaknade tidigt:-) När vi åt frukost föreslog han att vi kunde åka till mina föräldrar med mitt vinterdäck som inte lossnade när sommardäcken skulle på. Ingen dum idé, så jag ringde mamma och kollade så de inte hade några planer. Tittade i spegeln och insåg att mitt hår inte kunde visas offentligt så det var bara att hoppa in i duschen:-)

Det var fint väder ute också så en liten tur till skogen var riktigt trevligt. Synd bara att solen försvann på vägen. Men vi hade trevligt, surrade lite och drack kaffe. Och så hade mamma bakat scones:-)

Klockan hann bli fyra innan vi var hemma igen. Och då var det dags att börja med middagen. Haha, vi skulle äta helstekt kotlettrad med ugnsrostade rotfrukter. Det tog typ till halv sju innan det var klart... DÅ var jag då gott som utsvulten. Men gott var det:-)

Medan köttet stod i ugnen kom ❤:s mamma och hälsade på och drack lite kaffe. Så man kan säga att vi var effektiva på att träffa våra familjer idag;-)

Jag önskar att det hade varit lördag idag så det hade varit ännu en ledig dag i morgon men så var ju inte fallet. Är pigg i kroppen men huvudet är inte riktigt med än. Och i morgon blir det en lång dag igen. Har bara en sak inplanerad på tisdag och det känns som att det får fortsätta vara så. Säger alltid att jag tycker om att ha många bollar i luften och så är det verkligen. Men den senaste tiden har antalet bollar ökat. De senaste två veckorna har tagit massor av energi.

Det jag ska göra i morgon under dagen är att ta igen det pappersarbete som fått hamna efter under denna tid. Bara jag är i fas med det så kan jag ladda för maj. Från den 13e och två veckor framåt ska vi ha utbildning och det är lite stressande också. Det händer så mycket i mitt jobb här hemma så hur det ska gå när jag är borta har jag inte funderat över än.

Ja ja, jag är inte så less som det kanske låter. Önskar bara att dagarna hade några fler timmar:-)

Vårt jordgubbsland;

Lördag!

Idag var det dags för jobb igen. Är helt dagvild så det känns typ som att jag har haft fredag idag.

For till jobbet till åtta som vanligt och var därifrån vid halv sex. Först var det Startpunkten och sedan ett möte med ett gäng andra. Blev bra snack så jag är nöjd.

Under dagen fick jag en förfrågan om att komma ut elva ikväll och berätta lite om konflikten gällande bevakning så dör vis halv sex for jag hem och lagade middag powernapade till tio och sedan drog jag in till stan. Jag trodde att de var lite arga men så var det verkligen inte. Kom hem för en timme sedan och känner mig helnöjd. Denna långa dag blev riktigt bra till slut. Hade det varit fler deltagare på Startpunkten så hade jag varit helnöjd. Men som sagt, man kan inte få allt här i världen:-)

På söndagens agenda står promenad, och hemmachill. Måste iväg och köpa bananer också för det glömde jag i fredags när vi handlade... Ovanligt, verkligen;-) Skulle även vilja ta en liten tur till Birsta. Får se hur långt jag hinner. Brukar alltid tänka att jag ska göra en massa saker när jag är ledig men tiden räcker oftast bara till hälften:-)

Och sedan är det måndag igen. Då blir det vanligt jobb på dagen och Örnsköldsvik på kvällen. Det ska bli spännande:-)

Kroppen skriker efter sömn så det är väl dags att sussa nu. Hann i alla fall ta ett kort på vår uteplats i morse, är det fint väder när jag vaknar sedan så blir det banne mig kaffe där:-)

Busy week!

Hjälp. Senaste tiden har känts som ett maratonlopp. Gårdagen blev den längsta dagen på länge, 18 timmar, varav 6 i Birsta på kvällen/natten.

Jag kom hem klockan två inatt. Sedan sov jag, sov lite till och släpade mig ur sängen strax innan elva i morse. Då hade jag redan hunnit prata med en medlem och haft ett snack med en av mina chefer. Hihi, allt mellan varven av sömn.

Var hemma idag för jag ska jobba i morgon också. Tror inte heller att jag varit så produktiv om jag hade åkt och jobbat, har varit dom i en dimma hela dagen.

Efter frukost funderade jag för en sekund om jag skulle gå och lägga mig i soffan och kika på tv. Var duktig och tog fram dammsugaren istället ;-) Städade hela lägenheten och bäddade rent i sängen. Tänk att man har disciplin ibland! När ❤ kom hem från jobbet drog vi och fyllde på matförrådet.

Investerade även i två stolar och ett litet bord till vår uteplats i samma veva. Har inte hunnit ta kort på de än men det blev riktigt fint. Nu kan man sitta där och dricka morgonkaffet om man känner för det:-)

Då klockan ringer som på en vanlig tisdag i morgon så är det väl dags för mig att blunda igen.


Har sett folk som ätit glass typ hela veckan. Så idag tog jag och köpte glass jag med:-)

Nya erfarenheter

Ibland kommer man på sig själv med att befinna sig i situationer och sammanhang som inte liknar något man tidigare upplevt.

Idag var en sådan dag. Klockan 12.00 gick utvalda terminaler ut i strejk. Vi har planerat och förberett i flera dagar. Vi hade en ungefärlig aning om hur vi skulle hantera situationen. Människor var informerade, inkallade och beredda.

Ca 45 minuter senare, alltså ungefär 12.45 var det över. I tidningarna kan man läsa att det var århundradets kortaste strejk. We made it! Det är helt fantastiskt att våra medlemmar fyller sådana viktiga funktioner i samhället. Utan de stannar Sverige. Det tycker jag verkligen att vi ska vara stolta över:-)

Nu på kvällen när man nästan har varvat ner så har jag funderat mycket på det vi upplevt idag. I vanliga fall när man är med om saker kan man oftast relatera det till något annat som man upplevt tidigare. Idag har det varit svårt. Men nu vet jag i alla fall hur det fungerar vid en strejk och hur man gör.

Nu är inte alla tre avtalen klara, miljö och bevakning är kvar så nu gäller det att peppa de som ska strida för sin sak.

Detta betyder att jag borde sussa nu och vara utvilad i morgon med :-)

Spänning!

I detta nu sitter det ett gäng människor på Svenskt Näringsliv och försöker komma överens om ett stort antal människors kommande löneutveckling.

Vi som befinner oss runt om i landet har följt det hela via internet och telefon. Klockan 19 skulle medlarsvaret vara inlämnat. Sedan har det inte sagts så mycket. I de sociala medierna diskuteras det om än det ena än det andra. Så gott som alla inblandade stödjer en eventuell konflikt och lyckas de inte mötas nu under natten så blir det sannolikt strejk i morgon klockan 12.00. Om nu inte medlarna skjuter upp det hela.

I Svenska Dagbladet och annan rikspress står det att vi transportare är mindre bra då vi inte säger ja till det berömda "märket" Rakt av. Men så här är det alltid. Vi är lite besvärligare än andra och står upp för våra värderingar. Har vi bestämt oss för en sak så gör vi vårt yttersta för att det ska bli verklighet. Och då andra ger med sig väljer vi ofta att gå mot strömmen.

I min värld är detta något vi ska vara stolta över. När folk brukar kommentera våra ståndpunkter och handlingar på ett negativt sätt så är det alltid roligt att svara "men vi är ju så, lite besvärliga". Haha, jag skulle vara mer oroad om vi sa en sak först och sedan gick med på något annat. Även när det gäller jobbpakten, Sverigedemokrater och märket.

En sak är i alla fall säker, oavsett vad som kommer att hända; Det finns en kämpaglöd ute i detta land som gör att man blir lite extra varm i hjärtat.

Lång dag

Denna vecka började med en riktigt lång arbetsdag. Vi håller på med uppsökeri, förbereder en eventuell strejk och så lite samtal på det:-) Det roliga är att alla omkring mig har det likadant, så man är inte ensam om att ha det körigt.

Idag var vi i hamnen och grillade hamburgare och surrade ned folk. Det var riktigt bra. Sedan for jag in på kontoret för att ha ett samtal. Och efter det hade jag lite tid att ringa några telefonsamtal. Och ikväll hade vi konfliktmöte. Vi hade till och med besök från förbundet:-)

Hur än det går med strejker och lockouter så kommer vi ha gjort ett hästjobb när denna vecka är över.

Nu är det dags att sova, Startpunkt i morgon!

Ny vecka nya tag

Jag hade ju en vision i torsdags om att fredagen skulle bli en aning lugnare. Ha ha ha... Det blev snarare ännu mer att göra på fredagen än de andra dagarna tillsammans. Jag var totalt färdig när jag väl kom hem.

Gårdagen innehöll däckbyte och hejdåfika. Träffade även liten bäbis också :-)

Men idag var dagsformen åter. Havregrynsgröt i magen och Volbeat i öronen. Tog mig en ordentlig promenad på strax även 5 km. Det var så härligt väder ute så när jag kom in bad jag ❤ ta fram utemöblerna på balkongen så vi kunde äta lunch där. Riktigt trevligt!

Sedan blev det storstädning och ett möte inför 1:a maj. Och riktigt god mat till middag:-)

Nu är det dags att sova!

Vilken vecka

Det känns lite som att jag blivit överkörd av en buss.

Att det är fredag i morgon och endast ett litet möte på söndag gör att det hela känns lite bättre.

Förutom det vanliga jag gör på dagarna så pågår det förberedelser inför en eventuell strejk på tre av våra avtalsområden. Detta gör att jag har ett gäng karlar runt om mig som är stressade och det smittar av sig. Information som ska sammanställas och videokonferenser med jämna mellanrum. Och ingen vet hur det kommer att sluta.

Själv har jag aldrig varit med om detta tidigare så jag ser det som en erfarenhet:-)

Idag hade jag äntligen tid att ta mig an högen med papper som måste skrivas. Höll på att svimma när jag insåg att det inte bara var för en vecka utan nästan två... Man förtränger saker så lätt:-P

Mitt samtal idag dök aldrig upp. Träffade personen i fråga i måndags och då hade denne full koll på läget. Lånade ett Mobilsvar så jag hoppas på respons på det:-)

I morgon ringer klockan och mamma klockan 5. Måste åka till Härnösand tiiiidigt i morgon. Detta innebär att jag borde sova för en stund sedan... Nattinatti!

Latmasken

Idag är första dagen sedan februari som jag inte simmat enligt rutin. Min P kunde inte och jag hade en liiiiten förhoppning om att jag kanske skulle ta mig dit ändå. Men nä. Sedan tänkte jag att det är ju så fint väder ute så jag kanske skulle ta mig en promenad istället. Men nä. Haha, man är hopplös! Och ingen vettig ursäkt har man heller.

Hur som helst. Nu är det läggdags i vilket fall som helst.

Hittills har veckan varit hektisk. Igår blev det rätt sent och det påminde mitt huvud mig om idag. Det blev helt enkelt stopp i maskineriet efter dagens sista samtal. Då var det inte mycket mer att göra än att gå hem.

På ett sätt är det rätt fascinerande att det kan bli så. Man kommer till en viss gräns och sedan känns det som att någon trycker på "off-knappen".

Har haft riktigt bra samtal både igår och idag. Det finns verkligen en vilja att förändra. Hoppas det fortsätter på det spåret. Det kan verkligen bli hur bra som helst:-)

Nu går mina ögon i kors så det är väl lika bra att sova:-) Nattinatti!

Söndag!

Har haft en riktig slapparsöndag idag. Sov nästan till tolv idag. Minns inte när jag sov så länge sist:-) Tror i alla fall att jag behövde det.

❤ Och jag var och handlade efter frukosten och det är nog det enda ordentliga jag gjort idag:-P Har typ sytt resterande tiden:-) Otroligt avkopplande. Hihi.

Glömde bort tiden och när jag insåg vad klockan var så var det bara att springa ner och hoppa i säng:-)

I morgon ska det jobbas igen! Har en rätt fullbokad veckan. Som vanligt;-)

Nattinatti!

Härnösand, kongress, middag och sömn

Idag har jag verkligen tagit tillvara på dygnets alla timmar.

Klev upp i ottan och for till Härnösand. Där var det kongress för det Socialdemokratiska distriktet. De motioner jag varit med och producerat var bifallna så det var lugna puckar:-)

En stund in i kongressen så inser vi att Stefan Löfven är där. Alltså på riktigt! Otroligt häftigt:-D Han höll ett tal och efteråt var nog alla lyriska. Detta kommer att vara något som man inte glömmer i första taget:-)

På kvällen var det middagsdags med tjejerna från mitt gamla jobb. Fina A ska ut i världen på äventyr och det var dags att summera alla våra år tillsammans. Vi har haft roligt under de år vi jobbat tillsammans, det är då helt klart:-) Det kändes lite som att detta var slutet på en era.

Vi fick även träffa en liten färsking ikväll. Sötaste jag sett på väldigt länge. Så liten! Tänk att man glömmer hur små de är sådär i början. Hövva!

Nu har jag hittat hem och ❤ har bäddat ner mig i sängen. Ska sova och inte ställa någon väckarklocka tänkte jag:-)

Löfven himselt;

Fredag!

Äntligen helg :-)

Idag har det varit pappersarbete på hög nivå. Har fortfarande en del kvar men det får jag ta itu med på måndag. Det gäller ju att prioritera :-)

Har hunnit städa också efter jobbet. Ska till Härnösand på Distriktskongress i morgon och därefter middag med mina gamla arbetskollegor. Blir inte mycket städa då inte :-)

Självklart har jag hunnit sy lite också. "Bara" resten kvar nu;-)

Klockan ringer, läs mamma, halv sex i morgon så nu blir det till att sova :-)

Tantvarning

Ikväll har jag återupptagit en av mina gamla hobbys. Började sy lite ikväll:-) Nuförtiden gör jag det inte speciellt ofta, bara vid speciella tillfällen. Men roligt är det i alla fall!

Idag brakade det till och sedan var klockan halv tre. Fattar aldrig hur det där går till men vissa dagar hinner knappt börja innan de är slut.

Eftersom det är torsdag idag så var vi och simmade jag och P i vanlig ordning. Trevligt det med:-)

Nu ska det sovas!

Lägesuppdatering

Överlevde dagen och det blev bättre än förväntat. Samtalet jag var orolig över igår gick hur bra som helst:-)

Avslutade sedan dagen med ett riktigt bra samtal. Nu kan man sova gott inatt.

Måste verkligen hoppa i säng nu för kl åtta i morgonbitti ska jag vara på hembesök:-)

Tisdag

Ikväll har vi simmat igen:-) Men det blev även mycket surr. Tjej som man är;-) Ibland behövs det faktiskt riktigt mycket, så ska man ge sig på att lösa världens problem i en simbassäng på 15 minuter så gäller det att passa på. Hihi, oavsett om vi kom fram till något vettigt eller ej så var det trevligt.

På jobbet rullade det på. Ett tag under dagen såg skrivbordet ut som en pappersexplosion. Jag hade mer att skriva än vad jag räknat med så det tog sin lilla tid. Men nu är jag i fas igen:-) I morgon har jag ett intressant samtal inplanerat. Det kan gå precis hur som helst och det är lite skräckblandad förtjusning över det hela. Jag ser det som eldprovet... Återkommer nog om det i morgon om jag "överlever":-P

Vi har ju som sagt en ny modell när det gäller rapporteringen av vårt arbete och nu kan man faktiskt börja se hur man ligger till. Ser man till ett år så bör man ju ligga på 25% typ nu och i vissa fall ser det lovande ut och på andra håll lite sämre. Det är ju verkligen bra att se vad man måste fokusera lite extra på för att hamna rätt i planeringen. Det leder ju även till att man peppar sig själv att nå dessa mål. I hela "bytachefochledningkarusellen" är nog detta det absolut bästa. Man kan se svart på vitt vad man gjort, vad som förväntas och vad man måste bli bättre på. Ingen behöver påpeka något för allt finns framför ögonen:-)

Nu är det sovdags, i morgon blir det en lång dag:-) Och lite för intressant är jag rädd;-)

Ibland chockar man till och med sig själv:-)

Nya skor... Japp, hämtade ut de idag och övervägde att premiärpromenera också.

Trodde inte att jag skulle "ta mig för" att göra det men efter ett tag så :-D
Så nu känner jag mig superduktig! The return of the soffpotatis fast tvärt om:-)

Denna dag har spenderats i Härnösand och resulterade i ett antal nya fackliga förtroendemän. Mycket bra. Har även försökt återkoppla till de jag fått frågor av under förra veckan och blivit inbjuden till ett möte i Örnsköldsvik i slutet av april. Så spännande! Jag gillar när folk är engagerade och vill ha lite extra hjälp med motivationen för att inte ge upp av lite motvind. Man ska inte ge upp;-)

I morgon ska jag dyka mer i högen med papper jag måste ta itu med och ringa telefonsamtal.

Tack P för skotipset;

Söndag!

Ny vecka i antågande, ser aningen lugnare ut än så länge... Men det är ju bara söndagkväll :-)

I morgon ska jag till Härnösand igen.

Denna dag har jag mestadels bara tagit det lugnt. Var ut på promenad efter frukosten och gick en lite längre sväng än de andra gångerna. Har alltid haft saker att göra efteråt, men inte idag:-)

Överlevde den längre turen också:-) Lite roligt är det, förra helgen fick jag ont i benen och haltade typ efteråt och ett par dagar efteråt. Nu känns det knappt. Hihi, det går framåt:-)

Ikväll har jag målat mina naglar igen, mitt favoritlack från O.P.I.

Nu ska jag försöka somna då jag orkar med veckan:-)

Promenad, städning och ännu ett kalas

Så såg min lördag ut:-)

Det var en mycket bra dag igår. Det enda som var mindre bra var att det snöade på kvällen.

Igår fyllde fina M år och vi for dit på kvällskvisten för att gratulera henne:-) Det var trevligt!

Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Det ser ut att vara finväder ute i alla fall så det blir nog en promenad idag igen. Men först och främst ska jag äta frukost:-)

Helg!

Och en helg som inte innehåller några måsten:-) Bara trevligheter.

Idag var det ännu "värre" än i övriga veckan. Sammanlagt har jag väl varit tyst i typ en timme idag, sedan har jag pratat. Antingen face-to-face eller i telefonen :-)

Hihi, karlarna har fnissat åt mig idag. Men det känns även som att alla har haft det likadant. Massor med jobb!

Det blev en riktig kanondag i alla fall.

Nu ska jag sova! ❤ Frågade om jag skulle ta sovmorgon i morgon. Jag svarade; ja, i alla fall till klockan åtta :-D

När jag vaknat, ätit frukost och druckit kaffe ska jag ut på promenad igen. Det är ju vår i luften och det känns som att man får ny energi av att vara ute:-)

Nattinatti!

Vilken vecka!

Och än är den inte över...

Det har varit ett rally utan dess like och jag har åkt runt som en dåre. Haha, det har varit bra dagar och veckan ser ut att bli en rekordvecka ur mina mått sett.

Om allt går som det ska i morgon så har jag lyckats ha 11 samtal på 4 dagar plus ett i måndags också. Så tolv samtal under en vecka. Har nog bara inträffat på Arlanda. Inte på hemmaplan.

Och på kvällarna har det varit simning och möten. Har typ dundrat in här hemma sen som tusan från jobbet, fixat lite käk, lämnat disken till ❤ (du är bäst i hela världen) och sedan dundrat iväg igen och kommit hem vid åtta. Hann även med att besikta bilen igår. Var nervös som tusan men det gick hur bra som helst:-) Bilen får hänga med ett år till.

Hade jag inte simmat med P och rensat tankarna med det så tror jag mitt huvud hade exploderat för länge sedan av all information. :-) Idag när jag for hem så kändes det som informationsmängden var för hög, tankarna var inte på bilkörning. Men nu efter att vi simmat så känns allt normalt och som vanligt igen:-) Fantastiskt vad lite motion kan göra!

Har blivit så inspirerad så jag beställde ett par nya träningsskor idag. Mina nuvarande har jag haft i fyra-fem år och delat ut tidningar i... Misstänker att de gjort sitt:-)

Nu är det absolut dags att sova. Måste vila huvudet och stämbanden;-) Kommer bli en hel del surr i morgon. Wish me luck!

Första april!

Nu borde det väl ändå snart bli vår va? Hoppas på det:-)

Idag har jag varit på hembesök. Fick god mat, hemgjord svartvinbärssaft, kaffe och nybakad sockerkaka. Och givande samtal:-) En utomordentligt bra dag med andra ord.

Sedan var det riktigt trevligt att "hälsa på någon" sådär som man gjorde förr. Vi surrade och tittade på tåg. Tågen var nog bland det häftigaste jag sett på riktigt länge. Typ 50 meter modelljärnväg. Oh my... :-)

Efter mitt besök så for jag på ett möte med kommittén inför första maj. Det är bara en månad kvar nu. Spännande! Det är intressant att få vara med och planera detta evenemang.

I morgon är det "vanlig" arbetsdag igen och det ska bli spännande det med. Har ett samtal redan klockan åtta och har lovat att ha kaffet redo tills dess. Och på kvällen blir det simning igen:-)

Nattinatti!

Pyssel på kvällskvisten

Viss risk för extra tjejigt inlägg!

Har tänkt måla mina naglar i flera dagar nu men det har inte blivit av. Efter en liten incident med min tumnagel bestämde jag mig för att klippa ner alla och måla något roligt.

Det blev aprikos-rosa och turkos/mint, halva naglarna i vardera färg. För att vara första gången ever så blev det godkänt tycker jag :-) Får se hur länge det sitter. Använde Kicks egna nagellack och det brukar bara sitta i några dagar, men det lär ju vara fint i morgon i alla fall:-)

När man köper lite billigare nagellack så kan man ju naturligtvis köpa fler och i lite mer "häftiga" färger. De dyrare nagellacken vill jag ha i en neutralare färg så att jag kan använda de ofta.

RSS 2.0