Väntar

Sitter på tågstationen nu och väntar på att klockan ska bli 08.03 så tåget till Stockholm går. Var ute i god tid så jag skulle hinna med att gå från bussen till tåget.

Eftersom jag åker senare så skulle ❤ inte hunnit med att skjutsa in mig innan jobbet. Men buss funkar minst sagt lika bra. I alla fall när det inte är snöstorm och trettio minusgrader :-)

Köpte en kaffe på pressbyrån så man piggnar till lite för jag har tänkt mig att plugga lite på tåget. Slutspurt på hög nivå!

Hej!

God morgon!

- jag är trött. Känns som jag har ett ton grus i ögonen.

Men det är bara att kliva upp och packa väskan och försöka hitta ansiktet.:-)

Nu får det räcka för idag

Nu anser jag mig vara klar för idag. Måste ju vara piggelin i morgon och resten av veckan med för den delen. :-)

Nu känner jag mig inte lika stressad över uppsatsen längre som tur är. Det finns text under alla rubriker och det är bara små justeringar kvar. Snart fredag!

Ska ta och hoppa i säng nu så jag orkar upp i morgon. Ska inte åka med tåget förrän kl 8 så lite längre får jag sova som tur är. Brukar ju åka redan kl 6 i vanliga fall men jag ska inte träffa de andra förrän kl 12 så åttatåget blir perfekt.

God natt!

Skrivaskrivaskriva...

Käre gud... För tillfället har jag någon blandning av skrivflöde och panikångest. Härlig blandning! Det är inte långt kvar tills uppsatsen ska lämnas in och det är inte hller så jättemycket kvar. Men stressad är man ändå. Haha, som vanligt.

Klev upp tidigt i morse och började skriva. Sedan upptäckte vi att vissa ord i vår analys saknades så då påbörjades den ändringen. Sedan har jag skrivit lite analys och diskussion. Phu! Hann även med en snabbis i Birsta, köpte ett par till av min favvojeans och en klänning/linne som passa bra ljumma sommarkvällar:) Sedan blir det två bar skor också. Sommaren är räddad.

Sedan mötte jag upp ♥ utanför Ica och fyllde på matförrådet lite. Vi är ju lika yra båda två så jag glömde först bort inköpslistan när jag for. Bad ♥ komma ner med den till affären så vi kom ihåg vad som skulle handlas. Då glömmer han också listan. Haha! Lika barn leka bäst eller vad de brukar säga:-D

Nu ska jag göra ytterligare ett ryck med skrivandet. I morgon blir det Stockholm igen för i helgen är det Tranpsorts Ungdomsforum. Det kommer bli trevligt. Sedan på måndag och tisdag är det utbildning för modellen jag kommer att jobba med det kommande året. Det ska bli ännu mer spännande:-)

Nu kör vi!

Pluggdag!

Har pluggat exakt hela dagen. Med vissa avbrott för mat och toalettbesök... Sedan fick jag sprängande huvudvärk och var tvungen att vila i en timme. Vaknade och tog två Ipren och fortsatte. Ja det är envisheten... Nu känner jag hur det kryper i benen och jag skulle kunna springa en mil. Typ. Överdriver lite men det känns så.
Har lyckats skriva rätt mycket och jag har även lyckats göra min första tabell. Den är jag nöjd med! Måste verkligen skriva lite till men det är uppförsbacke nu. Har lovat mig själv att skriva till åtta och sedan måla naglarna. Och därefter eventuellt skriva lite till.

Middag på balkongen

Vi trotsade det lite kyliga vädret och satte oss i vår nyinköpta utemöbel och åt middag:-)

Jag missade ju värmen i helgen eftersom jag jobbade, så det blev ingen provsittning då, men nu så :-)

God morgon!

Idag var det segt att vakna. Jisses, har glömt hur många gånger jag snoozat. Fler än tre i alla fall.

Idag ska det skrivas uppsats så tangenterna på datorn ryker. Det är verkligen upploppet nu;-) Sweet!

Ha en fantastisk dag:-)

Måndag

Ja då var det en ny vecka då. Det går undan.

Jobbade hela dagen igår, det var lugnt till en början men sedan kom det folk. Gick rätt bra förutom att fossingarna var lite trötta efter helgen. Till slut blev vi klara och kunde gå hem. Tror jag var hemma strax efter halv ett.

Fick lite sovmorgon idag, skulle inte vara någiónstans förrän halv elva. Hade ett möte med en karl från riksdagen angående helgens ungdomsforum. Han ska hålla två seminarier om jobb och ungdomar. Han ville ha lite inspiration för att förbereda sig. Vi träffades på avdelningen och när han gått så satt jag och surrade med vår ombudsman och några medlemmar. Mycket intressant:)

Hade nästa möte inbokat kl 13 men han jag skulle träffa då fick förhinder och skulle inte hinna i tid. Då föreslog jag att vi skulle ta det någon annan gång. Jag kände att jag hellre ville åka hem och börja skriva än att sitta och vänta. Så istället åt jag lite lunch och dracka kaffe. Fick ett infall och gick dit jag bukar klippa mig i hopp om att få klippa min lugg lite. Först sa hon i kassan att ingen hade tid men då såg min frisör mig och kom springandes och sa att hon kunde fixa det. satt en stund och väntade men sedan hade hon tid. Det kan man kalla service:) Hon är världens snällaste.

Nu har jag kommit hem, dammsugit och tagit redan på den rena tvätten som legat sedan i lördags. Tror jag måste ta en snabb powernap innan jag börjar med middagen för nu blev jag riktigt trött. Om jag däckar nu och sover tills ♥ kommer hem så kan vi laga mat då och sedan kan jag skriva hela kvällen. Det känns som en bra idé:)

Hej hopp!

Äntligen söndag!

Solen skiner och det är varmt och skönt:-)

Det har varit ett par intensiva dagar här i slutet av veckan. I fredags var jag först på avdelningen och grejade lite och sedan jobbade jag på kvällen. Det var hysteriskt mycket folk och uteserveringen var full i stort sett hela kvällen. I går klev jag och ❤ upp supertidigt för att tvätta. Sedan for vi till Birsta och köpte en trädgårdsmöbel till balkongen. Det blev jättebra så nu kan man sitta där och filosofera hela sommaren. Satt där och åt frukost förut men så kom det en geting... Gillar inte getingar för fem öre så för att slippa panik med tillhörande skrik så gick jag in igen;-)

Igår på jobbet var det inte lika mycket folk på kvällen men under dagen rullade det på rätt fint. Det blev ev lång dag och mina fötter hade ungefär sagt upp sig själva där på slutet.

När jag satte mig i bilen och skulle åka hem inser jag att lysena på bilen stått på hela dagen... Det fanns absolut ingen el i bilen what so ever. Lagom less. ❤ fick komma med startkablar så jag kunde öka hem. Så kan det gå när man har brådis;-)

Börjar jobba kl 13 idag så nu tänkte jag åka och handla lite mat. Hann inte med det igår eftersom jag började två timmar tidigare än planerat.

I morgon har jag bara två möten på schemat så sedan är det bara att skriva klart uppsatsen. Känns lite pirrigt måste jag säga. Men på ett bra sätt.

Hej hopp!

Snart hemma

Sitter på tåget nu på väg tillbaka hem. Det är segt... Är trött och har trädsmak i den bakre delen. Men det som håller mig pigg är att när jag kommer hem får jag hämta min bil:-)

På skolan gick det bra, hon är verkligen bra läraren vi har. Hon ger superbra kritik och kommer med tips och råd för att vi ska få till det bra. Plus att hon är en sådan person som får en att förstå. Det får man vara tacksam över, hade kunnat varit helt tvärt om.

Idag var det näst sista gången jag var på skolan. På ett jäkla tag, om jag ens kommer att komma tillbaka. Känns både spännande, skrämmande, roligt och tråkigt på en och samma gång. Jag kommer aldrig att glömma det jag lärt mig och jag tycker att jag utvecklats under dessa år. Och inte att förglömma alla människor jag lärt känna. Blir nästan sentimental ;-)

Tog en bild i solen idag av delar av skolans bibliotek, Karolinska fick också vara med på ett hörn;

Skola

Sitter på tåget nu på väg till skolan. Har handledning mellan 11.30-12 så det är bara att åka:-) Slapp i alla fall att åka klockan fem.

Det sitter en mindre tantmaffia på tåget och för en annan som vill sova känns det lite drygt att de ska sitta å surra och skratta högljutt. Då är ensamma affärsresenärer bättre, de sitter med sin laptop och arbetar i tystnad:-) Inte ens telefonen ringer eftersom ingen annan de arbetar med är vaken vid den här tiden:-P

Hemma!

Eller ja, jag kom hem för ungefär fem timmar sedan:-) Har hunnit äta, skriva uppsats och packat upp väskan och surrat lite på den tiden.

I morgon när jag kommer hem från Sthlm får jag hämta min BIL! Det betyder att det är sommar och att jag kan åka vart jag vill när jag vill och att jag slipper åka långt i förväg med buss för att hinna fram dit jag ska:-) Härligt!

Pratade med min mamma och hon berättade att verkstaden hade ringt idag och sagt att den var klar. Den behöver ju lite vård och omsorg varje vår så det överlever en sommar:-) Så i morgon när jag kommer hem med tåget blir det en liten sväng till min farmor om inget oförutsett inträffar.

Idag var det rätt segt på utbildningen. Kändes lite som att vi pratat om allt vi skulle prata om. Och att allt mest vara blev surr. Var så skönt när vi ansåg oss vara klara och kunde börja åka hem. Var så sjukt trött plus att det var varmt och att man blev hungrig. Men vid femsnåret var vi hemma. Skönt!

Nu ikväll har jag pluggat som en mindre dåre för imorgon har vi handledning. Det ser jag fram emot:-) Hoppas att det blir bra.

Borde sova, helst nyss eftersom jag ska upp kvart i fyra i morgon... Men jag har varit rätt speedad här på slutet av kvällen.

Nu är det god natt!

Lååång dag

Det är verkligen ingen dans på rosor sådana här utbildningar. Och kongressen i sig kommer inte heller att vara det.

Vi sitter hela dagarna nu och gemensamt förbereder oss för det som komma skall. Det är otroligt intressant men samtidigt väldigt krävande. Har en sällan skådad trötthet i hjärnan. Men det är samtidigt väldigt spännande och intressant.

Tror att detta kommer vara otroligt lärorikt.

Idag fick vi pröva på att försvara eller förkasta olika motioner och efter en del förberedelser höll vi var sitt tal inför hela gruppen och visst, det var lite nervöst men det gick bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Har ju aldrig tidigare talat i en mikrofon på det sättet:-)

Vid middagen hamnade jag bredvid en man som närmar sig pensionen och kan tydligen klassas som en riktig räv i sammanhanget. Han sa att jag lät väldigt världsvan och undrade vad jag höll på med till vardags. Svarade att jag var student och att efter två års studier på högskola bör man ju låta lite världsvan i alla fall:-) Hihi! Jag tog det som en komplimang.

Sedan blev jag trött och nu är det hög tid att sova:-) God natt!

Sömn!

Det blev en riktigt lång dag idag. Upp tidigt och bilresa till Umeå. Väl framme så satt vi i sju timmar och pratade om kommande kongress. Sedan blev det middag och efter den gick jag till mitt rum och skrev på uppsatsen.

Det var ju handledning idag och hon jag skriver med berättade för mig vad läraren hade sagt. Det gjorde ju att man blev ännu mer peppad på att skriva. Det är otroligt roligt när man får höra att man är inne på rätt spår för en gångs skull så jag skrev som aldrig förr ;-)

Men för en stund sedan blev jag trött så då gav jag upp för idag. Insåg sedan att heeela den här veckan är full med saker. Kommer vara här i Umeå tills på onsdag eftermiddag, på torsdag åker jag till Sthlm kl sex på morgonen för vi har handledning. Sedan tillbaka hem och på fredagen ska jag vara på avdelningen och fixa lite saker. På kvällen ska jag jobba och hela lördagen och söndagen också.

Full rulle i vanlig ordning! Me like:-) Så det gäller att sova också;-)

Nattinatti!

Färdigt!

Åh vi blev klara med allt och alla saker idag. Kläderna ligger där de ska, böckerna är i bokhyllan, det är städat och maten är inhandlad. Hann till och med på ett fackmöte och ett födelsedagsfirande:-)

Det blev en lång dag och jag är helt slut som artist. Har bäddat ner mig nu för klockan ringer redan klockan 05 i morgon. Halv sju ska vi åka till Umeå för att lära oss hur man gör när man är på kongress:-) Det ska bli trevligt. Lite tråkigt att jag missar handledningen på skolan men det är svårt att vara både i Sthlm och Umeå på samma gång...

Det känns så skönt att allt är på sin plats. I morse kändes det som att det skulle ta en smärre evighet att få in allt i lådor och skåp. Men det gick! Vi har varit så duktiga så ❤.

Nu blir det sömn, god natt!

Rise and shine

Jag då var man vaken då:-)

Blev rätt sent igår, efter att vi kommit fram och lastat ur alla saker ur bilen var vi till mina fina vänner och åt mat och surrade. Det var hur trevligt som helst. Riktigt bra välkomnande;-)

När vi kom hem så kunde ingen av oss sova. Haha, efter världens längsta dag så hade vi kommit förbi trötthetsstadiet och gått in på overtime... Men till slut så, kring halv fyra tror jag att jag till slut somnade. När ❤ somnade har jag i gen aning om. Hehe, blir inga problem att domna ikväll iaf!

Idag ska jag försöka packa upp så mycket som möjligt. För tillfället ser det ut som ett smärre kaos hör. Det är grejer exakt överallt:-D Lite ordning vore trevligt. Plus att jag ska åka till Umeå i tre dagar på måndag så jag måste ju ha i alla fall min lilla resväska fri från saker.

Upp och hoppa!

På väg hem!

Nu så!

Morgonen bestod av att packa det sista och städa undan det sista. Grabbarna kom kring ett ungefär och då var det bara att packa in allt i bilen. Tanten kom och sa hej då och att det hade varit trevligt att ha mig där. Hon önskade mig all lycka i framtiden till och med. Snäll människa det där:-)

Vi har passerat Uppsala nu, vi stannade där och tankade och käkade lite. Nu är jag proppmätt i alla fall.

Även att det är värsta soliga och varma vädret ute. Inte såå kul att sitta i en bil men vi överlever. ❤ kompis är lite less men det går nog fort att komma hem:-)

Det känns fortfarande lite surrealistiskt att flytta hem. Vetskapen om att mina år här nere är över. Det gick ju tokfort!

Nu ska jag dagdrömma lite ❤

Lukta gott!

Bytte ajaxdoften mot nyduschad. Känner mig som en ny människa!

Idag har jag så gott som blivit klar med allt. Är lite småsaker kvar som till exempel en tallrik, tandborsten och lite annat småkrafs. Men det kommer gå snabbt att packa ner i morgon. Ska även städa kylen i morgon.

Det är då ingen tvekan om att det är rent här nu. Skrubbade hela badrummet för hand - är ett skorvigt golv där ALLT fastnar så det var enklare att göra det på det sättet istället för att torka med mopp. Har svettats som en dåre och druckit massor av vatten hela dagen:-) Jobbigt att städa och ännu mera jobbigt när man är förkyld.

Dock känner jag mig mycket bättre idag än de tidigare dagarna. Har bara behövt nässpray en gång idag och det var när jag vaknade. Det går åt rätt håll i alla fall:-)

På taxfreen innan vi skulle åka hem från London köpte jag en bodylotion från Biotherm och satan vad gott den luktar! Som en sommardag. Sniffar mig själv på armen med jämna mellanrum;-)

Nu ska jag kika lite på tv innan det är dags att somna för sista gången i denna bunker:-) Blandade känslor men det ska bli otroligt roligt att flytta hem igen.

Hej hopp!

Min lilla packning;

Piggare!

Sweet! Idag känner jag mig bättre:-) Vaknade i lagom tid och fixade lite med det sista innan det är dags att skicka in uppsatsutkastet. Väntar bara på att min kompanjon ska läsa igenom det och bekräfta att det går att skicka in:-)

Sedan blir det till att packa igen. Så skönt att verkligen känna att orken finns där igen. Hihi, mamma sa att "ja man kan ju inte vara orkeslös hur länge som helst". Sant, men det kändes igår som att slutet var nära:-P

Inatt var det min näst sista natt här nere. För imorgon åker jag hem! Jag längtar:-D

Bilder!

Dags att sova

Det har varit en konstig dag idag. En helgdag "mitt i veckan" som jag egentligen inte märkt av speciellt mycket mer än att jag kunde prata med mamma mitt på dagen:-)

Så var det fredag i morgon. Konstigt det med, vet inte om det är helgens resa som gjort mig helt dagvild eller om det är snuvan. Haha, har i alla fall noll koll. Det enda som jag har koll på är att det är inlämning i morgon kl 12 av det vi åstadkommit so faar med på uppsatsen och att ungefär 24 timmar efter det kommer ❤ och hans kompis hit för att hämta mig:-)

Ska ta mig an mina kläder i morgon också. Ska passa på att rensa ut lite när jag ändå är i farten. Kan behövas. Kläder jag inte använt på två år får nog hitta sig ett nytt hem.

Nu ska jag dagdrömma lite och hoppas på att John blund strax kommer förbi;-)

Operation packning

Har faktiskt kommit en liten bit på väg. Böcker och pärmar plus större delen av badrummet. Mitt på dagen idag trodde jag aldrig att jag skulle orka. Var på Ica en snabbis på eftermiddagen och kände mig allmänt snurrig. Tog två alvedon och hoppades på underverk när jag kom hem - Slutade med att jag sov i två timmar. Men sedan! Då blev det fart, tvättade två maskiner och började putsa fönster. Och sedan rullade det på :-)

Överväger om det är dags att ta garderoben nu... Eller kanske mina skor. Tog en paus nyss och åt annanas. Bra gott.

Skönt att det går framåt i alla fall!

Sovmorgon:-)

Sov till klockan nio i alla fall. Sedan fixade jag lite plugg som var kvar från igår.

För tillfället kan jag inte bestämma mig för vad jag ska göra. Åka och handla, göra ett besök på återvinningsstationen, städa och tvätta eller inget alls. Alla dessa beslut.

Nu är det bara i morgon kvar innan jag flyttar hem:-) Spännande!

Ska fundera lite på vad jag ska ta mig an idag...

Onsdag

Spenderade större delen av dagen i skolan och skrev på uppsatsen. Det går framåt som tur är:-)

Framåt eftermiddagen tog snuvan övertaget och vi avslutade dagens skrivande. Fan dumma näsa till att jäklas. La mig ner en stund när jag kom hem och sov lite, nu känns det lite bättre. Ska nog försöka skriva lite till strax.

I morgon tänkte jag städa och packa mina tillhörigheter. Alltså kläder och skor :-P Har inte så mycket mer här, lite böcker då förstås. Det går nog relativt snabbt.

Hittade även min nya jacka i brevlådan igår när jag kom hem. Dock var den otroligt skrynklig så jag måste stryka den innan jag kan använda den. Bara en fråga om ork:-)

Om någon undrar vart livets skola finns så hittade jag den i London:-)

CSN...

Ja det var ju det också. 30 lökar ska dom ha. Fi..... Vad ska man säga? Bara att betala och se glad ut.

Men som en påminnelse för framtida studier kan jag ju rekommendera att inte ta ut några större summor i lön efter den 30 juni om man planerar att börja plugga på hösten. Vänta med de pengarna till året efter.

Eller ja, bäst av allt är nog att inte ha ett jobb överhuvudtaget. *bitter*

Det som jag blir mest irriterad över är att de inte sa något om att det kan bli såhär. Jag ringde säkert två gånger och undrade hur man skulle gå tillväga. Nu i vår när jag pratar med folk där har jag fått till svar att "men såhär blir det ju för alla". Hej!

Som att alla har kvar sina pengar två år efter att man tjänat dom? Nja, det känns osannolikt måste jag säga. Inte jag i alla fall.

Ska försöka sova nu.

Hemma!

Men trött och förkyld som en gnu...

Det har var varit roliga dagar men som alltid är det rätt skönt att komma hem igen. Det blev lite sömn inatt eftersom vi lämnade hotellet kl två. Sov en sväng på planet men däckade totalt när jag kom hem igen.

Nu känner jag mig helt snurrig i huvudet, hatar att vara snuvig. På frågan "hur många gånger kan man nysa och snyta sig?" Svarar jag MÅNGA! Gör typ inget annat... Ska nog sova strax så jag är pigg till i morgon. Då är det dags att fortsätta skriva uppsats:-D

Liiiite saker köpte jag i alla fall;

London so faar:

Planet till London blev försenat, när vi väl landat så kom det ingen flygplatspersonal med trappa så vi fick glatt sitta kvar i typ 20 minuter till. Sedan var det riktigt mycket folk som skulle genom passkontrollen. Slutade med att vi kom iväg från Stansted halv ett på natten.

När vi kommit in till centrala London så var det sjukt mycket folk som skulle åka taxi också så vi fick vänta ett bra tag på att få en bil.

Halv tre inatt la jag mig i sängen... Vi klev upp halv åtta för att hinna till London Eye i god tid. Utan frulle i magen tog vi oss dit och lyckades hitta ett café innan vi klev på hjulet. Det var rätt högt men trots att jag är höjdräddare än höjdräddast så gick det bra.

Efter vi åkt ett varv så tog vi en lång promenad vid Themsen och knäppte massor med bilder. Det har varit otroligt fint väder idag, soligt och varmt. Inte en regndroppe så långt ögat kunde se:-)

Nu har vi kommit tillbaka till vårt rum och ligger och vilar lite. Tänkte fixa till oss lite innan vi åker och äter middag.

Hej hopp!

Mot London!! :-D

Och det ska bli såå trevligt! Är på pendeltåget nu och så ska det åkas lite flygbuss så det är ju en stund kvar tills vi lyfter. Men jag är i alla fall på väg:-)

När jag kom hem från skolan så var det bara att packa ihop mina saker och avgöra vad som skulle få följa med. Det gick relativt snabbt så jag hann prata lite med ❤ också. Nästa lördag kommer han och hans kompis ner hit och hämtar mig och mina saker:-)

Hihi jag skojade lite med honom och sa att han får njuta av sin sista helg utan mig;-)

På skolan gick det faktiskt bra, vi fick goda råd och tips gällande vårt material så nu är det bara att köra på för fullt. Men först ska vi inspektera London som sagt:-)

Sovdags!

Är faktiskt lite trött nu så jag har goda förhoppningar om att lyckas somna i tid.

Vid den här tiden i morgon sitter jag på ett flygplan! Jag längtar så jag spricker:D

Vi har även lyckats skriva en hel del på vår uppsats till idag så det känns jättebra. Det är bara att hålla en tumme i morgon och hoppas att det håller för diskussionen.

Idag är det bara 9 dagar kvar av min bosättning här nere i huvudstaden. Sedan går lilla flyttlasset hem igen. Hej vad det går undan!

Tack och god natt!

Speedad

Vet inte om det beror på resfeber, nervositet över morgondagens uppsatshandledning eller framtiden. Men på hugget är jag i alla fall. Synd att det regnar för annars hade jag tagit en låååång promenad. Adrenalin - hej!

Jag hoppas det går bra i morgon på skolan och att de inte sågar våg idé. Har varit med om det tidigare och det är ingen bra känsla:-)

Bör nog börja packa väskan ikväll också. Blir inte så mycket att packa men typ strumpor och sådant kan man ju packa ner redan idag. :-)

Fynd!

Nagellack från Kicks egna serie, 39 spänn och finns i massor med färger.


Detta heter Macaron pink;

Nu är jag redo

Pengarna är växlade och guideboken inhandlad. Har en bok sedan tidigare men den hittade jag tyvärr inte i mitt lådkaos i förrådet.

Nu blir det fortsatt plugg:-)

Ps det är 20 grader varmt ute :-P

Kväll igen

Dagarna går så fort! Man kliver upp, går till skolan, kommer hem och däckar, äter mat och vilar lite till. Sedan är det dags att sova igen. Men som sagt, slutspurten på terminen:-)

Mailade till the lady jag bor hos ikväll och berättade att jag flyttar hem den 19e. har faktiskt trivts bra här, lugnt område och fågelkvitter istället för Essingeleden... Inte helt fel:-)

Nu blir det sängen! God natt

Middagslur

Det blev visst en powernap såhär efter skolan:-) Tog mig en kopp te när jag kom hem och sedan måste jag ha somnat, vaknade av att mamma ringde. Hihi hon skrattade lite åt mig för att jag sov.

Bör nog äta middag nu - Spaghetti och köttfärssås igen såklart!

På skolan fick vi massor gjort och nu känns det som vi kommit en bit på vägen och även hittat den rätta vägen för vår uppsats. Känns skönt. Det var lite förvirrat först men efter att vi kikat runt lite och diskuterat så klarnade det rätt bra:-)

Vädret idag var inte alls lika bra som igår och i förrgår. Mulet på förmiddagen och regn på eftermiddagen. Men men, man kan inte få allt. Regn är ok nu så länge det sol i London i helgen!

Nu är det hockey igen på tv också - heja Sverige!!

Svårstartad

Idag var det svårt att komma igång vill jag lova. Har inte lyckats kliva upp än... Så trött!

Men jag har i alla fall vaknat till liv och det känns inte längre som jag har grus i mina ögon.

Fick någon form av rastlöshet igår kväll som gjorde att jag inte kunde sova på en gång. Ska verkligen försöka lägga mig i tid i kväll.

Nu blir det en dusch och sedan iväg till skolan för att skriva hela dagen.

Spaghetti och köttfärssås

Mat i all ära och form men spaghetti och köttfärssås är helt oslagbart. Speciellt om man inte ätit "riktig" mat hemma på länge. Har tjurat på med mina fiskpinnar ett tag och jag har fortfarande några kvar men idag kände jag att det fick räcka. Ångrar inte mitt beslut!

Idag hde vi först föreläsning och efter det satt vi och skrev på uppsatsen. Mitt i allt kom en tjej från vår förra seminariegrupp och berättade att vi var tvungna att komplettera ett förtydligande på en inlämnad uppgift så då var det bara att sätta sig och fixa det också. Men det gick rätt snabbt och vi skickade in det på en gång när vi var klar. Vill ju absolut inte riskera att det blir liggande och att det slutar med att man måste göra det för att få ut ett betyg. Mycket nöjd över att det blev klart.

Uppsatsskrivandet går bra, det känns som att vi är inne på rätt spår. Efter racet idag så var vi lite trötta i huvudet när vi for hem men vi ska sitta hela dagen imorgon också så det kommer nog bli bra tills på fredag. Det mest spännande är ju att få höra vad de andra tycker och tänker om texten. Tanken är ju att vi ska få feedback från de andra samt att vi ska ge dem detsamma. Lite vägledning sådär, samt att läraren förmodligen också kommer säga något om det.

Det har varit fantastiskt väder idag igen och jag skulle vilja sitta ute hela dagarna. Synd bara att tiden inte riktigt räcker till alltid. Ja, det var dagens I-landsproblem:P

Nu är det bara det roligaste kvar - DISKA!

Beautynista!

Dagvild

Är lite smått förvirrad här när det kommer till vilken dag det är. Nyss var jag helt säker på att det var tisdag, sedan onsdag. Men efter lite funderande kom jag ju på att det var söndag igår. Inte lätt när det är svårt...

Vi hade första föreläsningen på terminens sista kurs idag:-) Spännande! I morgon är det den andra föreläsningen och sedan är det bara att skriva så att fingrarna ryker. Tiden bara rusar iväg och snart är det färdigt. Sweet bananas!

Fick ett mail idag från en man på Förbundet som hjälpt mig med att hjälpa en taxichaufför. Så förhoppningsvis kommer han att kunna lösa sina funderingar. Är riktigt stolt. I vanliga fall brukar saker jag stöter på lösas av andra mer insatta men det här tog jag tag i på egen hand och lyckades även få ordning på saken. Rätt bra känsla att kunna göra något:-)

Har även hunnit med att boka tågbiljetter från flygplatsen in till centrala London tur och retur samt ringt http://hotels.com">hotels.com och bett de meddela hostelet att vi kommer efter midnatt. Mailade direkt till dem för ett tag sedan men de har inte svarat så det kändes lika bra att kontakta bokningsbolaget direkt.

Så nu är det bara att packa resväskan kvar och hoppa på flygbussen. Men inte förrän på fredagkväll är det ju dags:-)

Sol!

Sitter och väntar på bussen till skolan och det är soligt och varmt:-)

Idag hade varit en perfekt dag att sitta med en bok och bli lite brun om nosen.

Som tur är så blir det ju förhoppningsvis flera sådana dagar.

"I have a dream"

- och den håller mig vaken. Dagdrömma i all ära men jag vill sova nu. :-)

Det känns lite som att jag har förstått nu att jag står inför nya utmaningar och att det är ett nytt kapitel i mitt liv som kommer att börja. Det är bara en uppsats bort:-)

Två år i Stockholm på ett ungefär, inte dåligt för tjejen som var rädd att ta steget. Då var jag lite lätt skraj över vad som komma skulle och över att inte veta hur det skulle bli med någonting faktiskt. Det vet jag ju egentligen inte nu heller men det blev ju typ hur bra som helst sist jag gjorde något revolutionerande.

Kanske kan sova nu då?Att föra ett samtal

Det är tydligen en konst alla människor inte kan.

Vid flera tillfällen i olika sammanhang träffar man då och då på människor som inte riktigt kan föra sig i en diskussion.

Exempel: Tre personer sitter och pratar och det handlar om allt möjligt. Två av samtalets deltagare har höga röster och försöker samtidigt att överrösta varandra. Den tredje personen sitter tyst och deltar i samtalet på det sättet.
När den tredje personen äntligen får en syl i vädret så avbryts denne mitt i en mening.

Det är här jag blir irriterad. För jag ett samtal med en eller flera andra respekterar jag att alla ska få säga sin sak. Man måste få tala och man måste även kunna lyssna. Även om man inte håller med om det som sägs måste man ändå kunna lyssna. Att argumentera för sin sak är en sak men det bör göras på ett respektfullt sätt utan att köra över någon annan.

Detta är inget som någon lärt mig utan det sitter i ryggraden - respektera andras åsikter. Även om åsikterna strider mot dina egna.

Så ett gott råd till er där ute som hävdar er genom att höja rösten - tänk om. Alla kan inte tycka lika och det går inte att omvända någon genom att överrösta den.

Tentan är klaaaaar!!

Jisses vad skönt det känns!

Har kanske inte lagt ner hela min själ i den men med tanke på allt annat jag gjort under tiden jag skrivit den så är jag supernöjd. :-)

I vanliga fall när jag ska till att skriva ut något viktigt papper med min skrivare tar färgen slut. Men inte idag tack och lov! Lyckades även skriva ut flygbiljetterna till London utan problem.

Nu när tentan är över är det bara till att börja skriva uppsatsen. Men det tänker jag vänta med tills i alla fall i morgon:-)

På fredag åker jag och en kompis till London och det ska bli sjukt roligt!

Har bestämt mig för att trotsa min höjdskräck och våga ta mig ett varv i London Eye;

Gårdagen

Planen var ju att åka till välgörenhetsfesten och efter en ordentlig sightseeingtur med bussen kom jag fram och mötte upp L. Vi gick till adressen hon fått av en som skulle dit.

Tvärlåst! Inte en kotte i sikte var det heller. På dörren satt det en affisch så vi var ju på rätt ställe. Ungefär där gav vi upp och for in till stan i stället och drack lite vin och åt lite småplock.

Var hur trevligt som helst och vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Tiden går fort när man har roligt och vid halv elva började vi bege oss hem.

Det blev en trevlig kväll trots allt:-)

Lördag!

Var effektiv på skolan idag så nu är det bara källförteckningen kvar, det blir ett fall för morgondagen:-)

Nu sitter jag på bussen för att åka till en välgörenhetsgrej med en tjej i min klass. Det är till förmån för en skola i Sydafrika så det ska bli trevligt. Premiär för mig i sådana sammanhang.

Ute blåser det satan så när som på att man blåser omkull. Håret vågar man knappt tänka på... Haha man skulle ha haft en mössa.

Bilden är från innan stormen; (finblusen är på)Tiden går fort när man har roligt

Jisses om en vecka vid den här tidpunkten befinner jag mig i London! Pang sa det och så var det bara en vecka kvar :-D

Ska bara genomlida det sista med tentan nu i helgen så är det bara uppsatsen kvar att göra innan sommaren. Det går så fort! Två år i skolan. Hej! Det har lätt varit värt det. Trots avståndet hem till ❤ och övriga vänner och familj, boendet och det sociala livet. Har lärt mig otroligt mycket och jag har vuxit som person under denna tid.

När höstterminen börjar kommer jag att ta ett studieuppehåll. Jag fick ett jobb för en vecka sedan och med tanke på jobbets innehåll vore det dumt att inte våga satsa på det. Syon på skolan sa "jobb kommer och går medan skolan den består". Hon har helt rätt! Jag vågade ju bryta upp från mina jobb 2010 och det blev ju hur bra som helst, så det är bara att göra det igen. Nya utmaningar är alltid lika intressanta.

I och med detta så måste jag köpa mig en riktig bil igen... Min lilla räser fungerar på sommaren men inte mer. Har suttit och tittat på olika sajter ikväll och det finns ett par intressanta fordon:-) Men det är ju ingen panik än.

Har varit på jakt efter en lite somrigare jacka också nu ett tag. Så mitt i mitt billetande hamnade jag på asos.com. Är det fri frakt så är det... Gjorde ännu ett fynd. Denna gång från River Island. Rea är fina grejer det!

Ska plugga på skolan i morgon så nu är det hög tid att sova. Har dock massor av saker jag måste skriva av mig men det får bli i morgon. Både från riksdagsbesöket idag och hur en viss del av befolkningen lider av brist på, ja, kan man kalla det social kompetens? Nu är det god natt i alla fall!

Dagens fynd;God morgon!

Helt galet att man vaknar klockan fen av sig själv två dagar i rad. Har nog inte inträffat på ett bra tag. Måste ju vara utvilad i alla fall:-)

Bara till att starta dagen nu då!

Intellektuellt utmattad

Eller rent ut sagt toktrött i skallen på grund av informationsflödet under dagen. Att lägga huvudet på kudden var inte alls helt fel.

Det har varit långa dagar och inte många minuter till övers för vila. Eller ja, det har inte varit speciellt lugnt på flera veckor:-) Men så är det ibland, vissa perioder är mer intensiva än andra. Jag menar det inte som att klaga, ångrar inte en sekund av något jag gör. Bara förklarar varför jag kanske inte skriver lika mycket eller pratar med mina vänner lika mycket. Det är mycket nu.

Har ju ofta sagt att saker jag gör är till förmån för något i framtiden och nu är jag ett steg närmre, eller kanske två till och med. Livet är fullt av överraskningar och nya utmaningar så det är bara att hoppa på när de dyker upp.

I morgon blir det riksdagen och det ska bli spännande. Sist jag var där var vakterna så gott som i upplösningstillstånd eftersom vi var närmare 80 personer. I morgon är vi inte lika många så det kan nog bli mer givande än vad förra besöket var. :-)

Men först ska jag vila huvudet på kudden:-)

Nerbäddad

Det har varit en riktigt lång dag idag och jag har faktiskt inte sovit middag en enda gång:-) Klev upp halv fyra i morse så jag tycker det är helt legitimt att gå och lägga sig redan nu.

Dagen har varit helt ok, känns lite som lightversionen av den politiska utvecklingen. Jag har ju så gott som testat på hardcorevarianten i skolan så jag har mest filosoferat och funderat på att koppla informationen vi fått till det jag lärt mig i skolan. Alltid bra med repetition.

Ibland så glider tankarna iväg och jag är i Sundsvall och planerar framtiden:-) Hihi dagdrömma får man faktiskt göra utan att det syns;-)

Har en stackars fråga kvar att skriva på hemtentan och jag tror faktiskt att jag väntar med den tills på fredag kväll. Har ändå inget inplanerat så vad passar inte bättre än lite plugg. Imorgon är det nämligen lite finare middag och det skulle vara trevligt med ett glas vin till maten. Men att gå och skriva tenta efter det känns sådär. Hehe det blir nog fredag.

Nu blir det sova!

Onsdag!

Fint väder idag!

Igår var det rock n' roll... Var ju på fest i måndags och vi kom hem rätt sent. Vaknade av mig själv strax innan halv tolv och började plugga direkt efter frukosten. Kl 13 ringde de från avdelningen och bad mig komma in till stan för att gå 1a majtåg. Hade inte planerat att göra det men jag mådde bra och så ställer man ju upp för laget.

Kom in med bussen precis lagom tills att det var dags att börja gå. Alltså det var mycket mer folk än jag hade trott. Snacka om härlig stämning när någon gick omkring med en megafon och skrek "byt regering!!!". Hihi, jag tror på förändring!

När demonstrerandet var över åkte jag hem och sedan käkade jag och ❤ middag. Blev en lite powernap också.

Nu sitter jag på tåget tillbaka till Stockholm igen. Kan bara summera min vecka hemma med att jag har haft det riktigt trevligt. Träffat mina fina vänner och jobbat - både med fackliga saker och på restaurang.

Har skrivit den tredje tentafrågan nu och har bara en endaste lite fråga kvar:-) Skönt!

Nu blir det lite sova på tåget:-P

RSS 2.0