Måndag!

Och sista april:-) Ikväll blir det trevligheter med goda vänner.

Men först är det dags för en haircut igen.

Igår klev jag upp i ottan och skrev på min kära hemtenta. Blev så gott som klar med den andra frågan. Sedan var det dags att åka på jobbet och jobba lite. Det gick rätt bra, vi hade kul. Blev lite segt strax innan stängning.

Alla dessa fulla människor, vad hände med varannan vatten? Och mat i magen? Jag serverade i alla fall vatten till ett par stycken och rekommenderade en god natts sömn:-)

Nu är jag på väg in till stan dels för att klippa mitt hår och dels för att dricka kaffe med Angel igen - påtår på lördagskaffet.

Höll även nästan på att missa bussen men som tur var så skulle en äldre kvinna åka ända till Njurunda så hennes bussbiljettköp tog lite längre tid, jag sprang sista biten och hann precis med bussen:-) Sweet!

Soliga söndag!

Fruktansvärt härligt väder idag:-) Strålande sol och det ser inte ut att blåsa så mycket heller. Igår var det ju ungefär alla väder som kan tänkas om vart annat.

Det gick bra att jobba igår, dock var det en intressant typ av människor ute. Hehe, löningshelg är alltid en löningshelg:-)

Men det var kul och vi hade roligt. Fina tjejerna. Efter att jag hade varit ute på torget och innan jag började jobba så satt jag och surrade med tjejerna och nu känns allt lite mer verkligt. Nya utmaningar i livet som medför nya erfarenheter. Känns lite som när jag kom in på skolan för två år sedan. Men det blev ju bra det med:-)

Nu ska det skrivas hemtenta!

Lördag!

Idag har jag varit på torget med Socialdemokraterna och pratat med folk. Enkäter är bra grejer!

Efter att det var över gick jag och fikade lite med fina Angel från jobbet. Nu sitter jag och väntar på att klockan ska bli 17 och jag får börja jobba. :-)

Idag är jag otroligt mycket piggare än jag var igår. Sov som en stock hela natten och det var nog riktigt välbehövligt.

Bild på alla brev jag skrev igår:-)

Totalt utmattad - snurrig dag

Idag har det varit en konstig dag.

Jag och karln från Folksam var ute bland taxichaufförerna som planerat. Träffade många som redan svarat på enkäten så det var bra. Vi fick in en helt okej bunt med tanke på tiden vi var ute.

En snubbe träffade vi heja tre gånger. Det roliga var att första gången vi träffade honom var han väldigt anti mot allt vad facket hette. Andra gången han träffade oss kom han faktiskt fram och pratade med oss självmant. Tredje gången till och med vinkade han och log. Det är sånt som gör att man blir motiverad. Bara de lär känna en eller vad man ska säga så ändras deras attityder. :-)

Resterande delen av dagen är lite som i en dimma men det återkommer jag med i morgon. Mina ögonlock håller på att ramla ner nu.

Nattinatti!

Busy day!

Idag var det mycket på schemat. Började med att åka till torget i i Sundsvall för att leta taxibilar. Dör fanns det tre stycken. Sedan for vi till tågstationen. Där fastnade jag i ett samtal med en chaufför rätt länge. Vi bytte nummer och jag hoppas verkligen att vi kan hjälpa hans gamla kollegor där han jobbade tidigare. Man blir mörkrädd av allt man hör.

Kan inte bara alla behandla varandra väl? Som arbetsgivare tycker jag att någon form av samvete bör man väl ändå ha. En lön som går att leva på för sina anställda vore väl ändå en bra början. Så snälla, snälla ni som kör taxi - bli medlemmar och hjälp oss hjälpa er. Tillsammans kan vi göra skillnad.

Vädret idag var riktigt dåligt. Kallt, regnigt och blåsigt. Vi frös som hundar till och från.

Efter lunch träffade jag kassören och ordförande i den kommande nya avdelningen vi håller på att skapa. Det är ju mest i startgroparna än så länge men snart så blir det nog fart. Det mötet höll på i ett par timmar och när klockan passerade halv tre insåg jag att det var dags att bege sig till jobbet.

Så mellan tre och tio jobbade jag. Det var en helt lagom dag. Det fanns i stort sett något att göra hela tiden:-) Värst var när jag kom hem och skulle ta ur telefonen ur fickan... Hittar inte vara telefonen utan även nycklarna till jobbet... Djuuuuup suck! Det var bara till att åka in till stan igen och lämna nycklarna. Ibland blir man bara så trött.

Men nu är det sovdags! Nya tag i morgon :-D

Hej hopp!

Är på väg till avdelningen nu. Var seg som sirap i morse med jag tror det har ordnat upp sig nu.

Idag ska jag och en från Folksam ut och träffa taxichaufförer. Med oss har vi enkäter som de ska få fylla i, alternativt att vi ställer frågor och kryssar i.

Det kommer nog bli intressant.

Efter det så blir det restaurangjobb:-) Dagen är fullspäckad!

Snart hemma ❤

Nu är det inte alls många minuter kvar tills jag är i Sundsvall! Härligt!

En sak jag inte förstår är varför jag har börjat få svårt att åka tåg. Varje gång den sista tiden jag åkt hem så blir jag typ åksjuk den sista biten. Är fullt medveten om att den biten är väldigt kurvig men det har liksom aldrig spelat någon roll tidigare. Och det är ju inte direkt så att jag åker lite tåg... mycket konstigt. Hehe, kan ju i och för sig vara så att det som hämmar krängningarna är trasigt på tåget och att de inte vill laga det på X2000. Då de väntar på de nya tågen. Men vad vet jag. Illa mår jag i vilket fall.

Ett av mina favoritband Kent har släppt en ny skiva här i dagarna. SÅ BRA! Har lyssnat igenom den nu under tågresan och det låter riktigt bra alltså:-) Fantastiskt.

Har även pluggat på tåget i vanlig ordning. Började med hemtentan när jag klev på. Hann skriva första frågan i alla fall. Det går så fort när man sätter igång. Rolig tenta är det också, inte ofta det händer... Så nu känns det bra och jag är nöjd. En till på fredag kanske om jag hinner:-) Den behöver inte vara inne förrän den sjunde maj så det är ingen panik.

Vår kommande uppsats gjorde en liten piruett idag men det blir nog bra hoppas jag, man kan inte förstå allt här i världen.

Nä nu ska jag packa ihop lite saker och räkna ner tills jag kommer hem!

On the train!

Sista föreläsningen avklarad

Denna kurs har som alla andra passerat tokfort. Helt sinnessjukt vad fort allt går. Nu är det bara hemtentan kvar och sedan en uppsats. Anar jag ett sommarlov någonstans där borta i horisonten? Yes I do!

Sitter och väntar på att klockan ska gå nu, har ett möte med en "syo" klockan ett. Vet inte riktigt vad de kallad nu för tiden:-D Men de hette så back in the days i alla fall. Hoppas på ett par goda råd gällande eventuella kommande val jag måste göra.

Idag är det den 25e och det innebär att ordningen på kontot är återställd. Jobbade ju en del i mars så det känns bra. Ska ju på utflykt här i maj så det kommer gå en slant då. Sedan kommer väl CSN med sitt krav också...

Efter mitt möte ska jag hem och packa väskan. Kom på att jag inte kommer tillbaka till bunkern förrän nästa fredag. Ska ju på utbildning 2-4 maj. Blir en del packning med andra ord. Tur jag tvättade igår.

Nä men en kaffe kanske?

God morgon

Härliga onsdag! Idag får jag åka hem :-)

Men först är det skola och föreläsning. Har även en tid hos en studie- och yrkesvägledare efter föreläsningen. Tänkte att det kan vara bra att prata men någon om framtiden. Speciellt någon som "kan" sånt här.

Igår var det fint väder och sol här nere i Stockholm. Kanske är det vår på riktigt nu :-) Hoppas kan man ju alltid göra.

Rise and shine!

Formsvacka

En tillfällig sådan hoppas jag.

Har i alla fall tvättat lite idag. Som den virrpanna jag är glömde jag köpa tvättmedel igår när jag handlade. Det var för övrigt en av två "viktiga" saker jag hade tänkt att köpa. Så det blev en visit idag igen. Nu har jag rena kläder inför helgen :-)

Städade lite också när jag kom hem, var ett smärre kaos igen eftersom jag i stort sett slet upp allt ur väskan jag hade med mig till Lund i går morse... Nu är ordningen återställ.

Efter tvätten och städningen så har det inte blivit mycket gjort. Hade en vision om att jag skulle börja med tentan... Har inte hänt än. Därav formsvackan.

Försöka vila lite kanske så det eventuellt blir någon fart sedan:-)

Tisdag

Ny dag nya tag. Seminarium klockan 10 och därefter planering inför projektarbetet. Vi kom ju rätt långt i planeringen igår men idag får vi nog till det sista.

Imorgon är det onsdag och jag får åka hem igen:-) Saknar ❤.

På torsdag ska jag, tillsammans med en snubbe från Folksam vara ute och prata med taxichaufförer. På kvällen blir det jobb. På fredagen blir det en sväng till med syfte att prata med fler chaufförer. Och i helgen blir det lite mer jobb.

På måndag är det sista april och då ska håret först klippas och sedan får jag förhoppningsvis träffa mina fina vänner över ett glas vin eller två:-)

På onsdag är det dags för en utbildning för " politiska torpeder". Den pågår tills på fredag.

Det var den närmaste tiden det... Hihi mycket roliga saker nu:-) Med så mycket inplanterat är det hög tid att börja skriva hemtentan i eftermiddag.

Nu ska jag sätta fart, god morgon!

Så gott som ny!

Överlevde skolan! Blev lite blockad i i huvudet på slutet men överlag gick det bra.

När jag kom hem så la jag mig och slöade ett tag och vid fyra nån gång somnade jag. Vaknade igen vid halv åtta. Skönt! Nu kan jag tänka igen:-)

Ska laga lite mat nu har jag tänkt.

Dagens mellanmål;

Seg morgon

4 timmars sömn. Det var vad det blev inatt. Var så trött när klockan ringde att det tog en timme innan jag orkade kliva upp.

Var rätt snabb ändå med tanke på att jag sitter och väntar på bussen nu. Idag ska vi söka information på biblioteket tillsammans med någon som jobba på biblioteket. Vi gjorde något liknande i fjol också så det blir nog inte allt för jobbigt.

Hej hopp!

Nerbäddad!

... I en säng dessutom :-) Man ska vara tacksam för det lilla med just nu är jag riktigt glad över att slippa ligga på ett golv. Hihi.

Bussresan hem gick rätt bra. Det var en kille som var lite sen till bussen så vi fick sitta och vänta på honom en stund. Men efter det så for vi via Jönköping och Linköping tillbaka till Stockholm. Snälla busschauffören stannade till på McDonalds i Jönköping så vi fick äta lite mat.

Det blev lite segt där på slutet men halv ett var vi framme på Centralen. Lite tärt med tanke på att sista pendeltåget går tio över tolv... Fick ta bussen mot Södertälje istället. Vilket var en riktig resa bara det. Det var en tung luft med doft av mat, alkohol och svett. Och den blev smockfull. Jag med all min packning. Men jag tog mig hem och äntligen får jag sova.

Dock ska vi ha informationssök på skolan kl 10 i morgon men det ska väl kunna gå att överleva. Har ställt tre alarm så vaknar jag inte så är det nåt fel.

Nattinatti!

Bilder!

Gårdagen

Ja... Vad ska man säga. Uttrycket kusinen från landet förklarar rätt bra hur vi kände oss igår. Många här verkar komma från fina akademiska familjer och har pluggat otroligt länge. Typ sedan de tog studenten.

Jag då med en helt annan bakgrund tycker inte alls att det är speciellt annorlunda eller konstigt att folk har olika bakgrunder. Men den synen delas tydligen inte av alla...

Vi kände oss som riktiga outsiders ungefär som att vi smugit in på någon annans fest. Haha, vi diskuterade detta rätt mycket inatt när vi kom hem.

Idag har vi suttit i en soffa och väntat på att klockans ska gå. Bussen ska tydligen gå 16.30 och vi har suttit här sedan 11... Fint de!


Golvad

... Haha ja jag har lagt mig på golvet i min sovsäck alltså. Lovar komma med fullständig rapport om kvällen i morgon. För tillfället vill jag bara inspektera insidan av mina ögonlock:-)

Dags att ladda om

Intensiv dag idag. Jisses, mitt huvud är helt slut. Tunga intressanta ämnen blandat med mindre intressanta. Nu är själva konventet över och kvar är sittningen med middag på Grand Hotell här i Lund. Det ska bli spännande, hoppas även på god mat.

Idag har vi lyssnat på föreläsningar om olja, Västsahara, sett en partidebatt, miljö och kärnkraft samt en paneldebatt om den arabiska våren.

Har lagt mig på min sovsäck nu för att eventuellt lyckas ladda om batterierna inför kvällen. Nackdelen med att sitta still så länge på dagarna är att min mage blir arg. Låter ungefär som en grävskopa :-D Hehe.

Nä nu ska orken hittas och håret fixas!

Delar av dagens innehåll;

Lunchbrake

Nu har vi ätit den största mackan ever (orkade knapp hälften) och sitter och väntar på en paneldebatt om svensk utrikespolitik.

Tidigare har vi lyssnat på en föreläsning om olja och en om Västsahara. Nu är man allmänt deprimerad... Oljan kommer ta slut och Marocko ockuperar ett land som de inte har rätt till. Denna grymma värld.

Hur som helst, nya tag nu. Grubbla på världsproblemen får jag göra senare.

Universitetet och big-sizesandwich;

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-2/757543/images/2012/pic_199330308.jpg" class="image">

God morgon!

Vi överlevde natten utan större problem. Inget ryggskott och heller inget diskbråck:-)

Nu har vi precis kommit tillbaka från duschutflykten. Skönt att få tvätta håret!

Kl 9.30 drar det igång idag, innan det tänkte vi hinna på Espresso House och köpa med oss lite frukost. Längtar efter kaffe så man piggnar till lite. Vi är lite förvånade över att vi kunde sova så pass bra ändå som vi gjorde. Antagligen var det passande att vara totalt utmattad...

Det är fortfarande folk som sover i vårt klassrum så vi sitter helt tysta och väntar:-)

Hej hopp!

On the floor

Helt riktigt, har krupit ner i min sovsäck på ett golv i ett klassrum. Har jag inte ryggskott i morgon är jag nöjd.

Vi har varit på tre föreläsningar idag. Om vatten, migration och terrorism. Det om migration hölls av en folkpartist och var riktigt intressant. Tyvärr så insåg vi att han bara talade om en sida av fenomenet. Men för stunden var det riktigt bra. Vattenföreläsningen var helt okej medan det om terrorism var mindre bra. Det kan i och för sig bero på att vi var aströtta också...

När vi satt där på slutet insåg vi att middag vore nog en bra idé så jag googlade lite och upptäckte att det fanns ett O'Learys hör. Så vi gick dit och åt sweetchilipasta och tog ett glas vin. Nu när vi kom tillbaka till skolan där vi ska sova så har vi varar tvättat ansiktet och bäddat ner oss. Är så hysteriskt trött så det finns inte på världskartan.

Nattinatti!

Fortsättning

Dagen i bilder

Framme!

Efter många om och men kom vi fram till skolan dör vi ska sova. Bussens gps visade fel så det slutade med att jag fick sitta fram med chaufförerna och förklara vägen med hjälp av min iPhones gps. Alltid trevligt att kunna hjälpa till! Hela bussen jublade när chauffören berättade för alla att vi hade hittat
rätt:-D

När vi väl kom till skolan så fick vi följande information: Vi kan bara duscha på morgonen. Det finns EN nyckel till duschbyggnaden. Det finns EN nyckel till varje rum där det ska sova typ 10 pers. Inte såå bra men vad ska man göra. Jag fick i alla fall ansvaret för vårt rums nyckel.

Nu ska vi gå på upptäcktsfärd!

Frulle:


Linköping

Inte varit här sedan jag köpte min bil 2004.

Kommer inte ihåg hur det såg ut då så jag såg ingen skillnad direkt.

Har lyckats sova lite som tur är. Tyvärr är det svinkallt i bussen men efter stoppet sa busschauffören att de "slagit på värmen". Stort tack för det! Lillfossingarna fryyyyyser :-)

Nu ska jag försöka sova lite till.

Mot Lund!

Nu har vi parkerat på bussen. Är för tillfället både trött och frusen. Men snart så har jag nog tinat upp och förhoppningsvis även somnat:-)

Dags för powernap!

Resan är påbörjad

Sitter i alla fall på pendeltåget nu. Bussen går från Stockholms universitet strax innan tolv och det gäller ju att vara ute i tid.

Tror och hoppas att jag inte glömt något viktigt. Kom till och med ihåg paraplyt. Sedan i min förvirring hade jag packat ner två olika balsam istället för ett schampo och ett balsam. Upptäckte det dock så jag tror att allt är med:-)

Mitt bagage:

Fullspäckad dag!

Idag har dagen gått fort. Somnade tidigt igår och orkade upp i bra tid i morse.

Invigde min nya hårinpackning och testade den omtalade maroccon oil (stavning?) och sedan var det dags för skolan. Hade föreläsning om kvalitativa metoder fram till tolv.

Efter föreläsningen gick vi och åt lunch för att orka skriva en gruppuppgift inför seminariet på tisdag. Helt sjukt vad duktiga vi var! Blev klar på ca tre timmar och då surrade vi om en massa andra saker också.

Nu har jag hunnit hem, ätit middag och nästan packat klart. Jag hade en bild av hur min "stora" ryggsäck såg ut gällande storleken... Fel av mig. Den var ju kanske dubbelt så LITEN som jag trodde! Haha snacka om förvåning när jag plockade fram den. Skulle vilja ha sett mitt ansiktsuttryck.

Har i alla fall fått plats med det jag tänkte ta med mig, men sovsäcken och liggunderlaget får jag nog ta i en påse...
Visar bild sedan:-D

Yes!

Snacka om glädje när jag såg att jag klarade tentan! Nu kan man verkligen andas ut och inte behöva oroa sig för en omtenta.

Bra dag med andra ord!

Mötet idag gick bra. Fick mig en ordentlig funderare på slutet dock. Måste fatta ett beslut om det värt att avsäga sig allt till förmån för en enda sak. Är jag beredd att göra det? Allt jag kämpat för i alla dessa år? Just nu känns det inte så. Det facklig-politiska utskottet är nog det "finaste" uppdraget jag fått och det skulle kännas otroligt tråkigt att behöva avsäga mig det. Och fullmäktige? Och ordförandeskapet i sektionen? Njae... Men som sagt inget är skrivet i sten än.

Somnade tydligen en stund när jag kom hem också :-) Slö värre... Men nu är det nog dags för middag och lite läsning.

God morgon

Nu är det dags att starta denna dag. Har ett spännande möte kl 10 så det är nog snart dags att kliva upp.

Har sovit som en stock inatt och känner mig rätt pigg.

Ha en trevlig dag!

Redken

Välinvesterade pengar må jag säga. Räcker lugnt i nästan ett halvår. Fint det!

Still awake!

Hihi! Ja efter några powernaps förstås:-) Tågresan till huvudstaden gick bra. Skickade några mail och läste några kapitel i en bok. Somnade strax innan Gävle... Inte stabilt att kliva upp klockan tre och inte få gå och lägga sig igen. Tänker på mitt jobb som tidningsbud. Brukade kliva upp vid två, börja jobba kring halv tre och gå och lägga mig igen vid halv sju eller sju beroende på yttre omständigheter.

I och för sig blir man tröttare av att sitta på en vaggande tåg än att vara ute i friska luften och röra på sig.

Väl framme i Sthlm så hade vi seminarium och det var helt ok. Läraren var bättre än förväntat så det var positivt.

Åker ju till Lund på torsdag och man måste ta med sig sovsäck och liggunderlag. Hade ju dessa prylar hos mina föräldrar så idag tog jag med mig de hit ner. Snacka om att det var otympligt att frakta på tåget och bussen. Men skam den som ger sig, kom hem med allt med mig:-)

Sedan sov jag lite... När jag vaknade så insåg jag att det knappt fanns något ätbart här. Blev en sväng på Ica. Fiskpinnar igen dårå. Har dålig fantasi, plus att det känns onödigt att laga massa mat när jag ändå inte ska vara här så många dagar.

Nu då? Sova kanske. Måste vara riktigt utvilad i morgon ;-)

Måndag!

Idag var det som sagt kommunfullmäktigemöte som stod på agendan. Bortsett från den sedvanliga träsmaken i de bakre regionerna så var det ett intressant möte. Det borgerliga majoriteten har satt sig själva i en konstig situation. Nämligen minoritet. Inte sagt att det kommer bli så i varje omröstning men både idag och på förra mötet fick de inte igenom sin politik. Antar att detta fenomen skapar både irritation och förvirring. Själv tycker jag det är lite skoj:-)

I morgon går tåget till Stockholm kl 5 igen. Så nu är det bara att försöka somna. Känns inte som att det kommer bli något problem med den saken.

Jag har ju fastnat i Twitterträsket om man nu får kalla det så. Använder det mestadels som en politisk kanal då min lilla blogg snarare är till för lite mindre tunga saker. Visst det dyker upp ett och annat politiskt här med men inte på samma sätt som på Twitter. Det roliga jag tänkte berätta är att numer följer Socialdemokraterna mig på Twitter. Det tycker jag är riktigt fint!

Med det tackar jag för mig och försöker sova lite. Klockan är ställd på 03.00...

Det var den dagen det

Dagarna går fort, veckorna med. Till och med månaderna. Halva april har redan passerat. Vart tog tiden vägen?

Hur som helst, köpte mig ett par byxor idag. Tyvärr inte i den tilltänkta färgen med i "rätt" modell. Får väl jaga ett par i huvudstaden också då så jag blir nöjd. Hihi, vill ju så gärna ha ett par svarta byxor med. Ja det skulle man väl kunna säga var dagens i-landsproblem...

Det blev ett rätt bra möte idag. Det kom en kille som aldrig varit på ett möte tidigare så det får jag nog lov att säga är ett framsteg. Sedan att sektionens Facebooksida har fått tre nya "likes" är en ännu större framgång. Tretton av 300 sektionsmedlemmar. Det går åt rätt håll i alla fall. Men som sagt, vi jobbar på saken.

Efter mötet for jag och lämnade bilen och mötte upp mina co-workers på O'Learys. Sedan kom ❤ också och då åt vi lite mat.

I morgon är det dags för kommunfullmäktigemöte igen. Det ser jag fram emot. Har jag glömt säga att jag gillar politik? :-P

Det är rätt kul att det händer mycket just nu. Någon gång i framtiden kommer säkert allt att visa sig ha haft en mening. Är ju en sådan som tror på ödet. Det bästa som finns är att lära sig saker och bygga upp sin egen lilla kunskapsbank. Konstruktionen är i full gång!

Den kommande veckan innehåller flera spännande saker. Morgondagen har jag ju redan berättat om, onsdagen är det ett mycket intressant möte och på torsdag åker jag och en tjej i klassen till Lund för att spendera helgen i på ett utrikespolitiskt konvent. Det var den veckan det:-)

Tröttkepsen är på nu så det är bara att sova. God natt!

Sömn är grejen!

Nu är jag piggelin igen:-)

Har hunnit äta frukost och slagit på tvn. ❤ sover fortfarande, tror han var vaken rätt sent:-)

Idag ska vi ha Sektionsmöte på avdelningen. Trevligt:-)

Dags att sätta fart!

Tack och godnatt

Käre Gud vad slut jag är nu.

Det var jättekul att jobba idag! Fina flickor och helt okej med matgäster. Tiden gick tokfort och jag hade roligt. Bättre kan det nog inte bli:-) Tack för idag!

Jag lyckades även bli klar med det jag hade tänkt pluggmässigt. Fantastiskt. I morgon kan man ta det lite lugnare ned gott samvete.

Fick även låna hem min gamla Bettan (min fd bil) ikväll. Blir fortfarande alldeles sentimental av den... Tänkte ta mig en sväng till Birsta i morgon och jaga ett par byxor. Då är det ju mer än passande att ha en bil:-) Tur det finns snälla människor.

Min kära mor frågade mig idag hur jag orkar med allt jag gör. Hade inget bra svar på den frågan... Jag är van att ha mycket på gång samtidigt kanske? Eller så har allt ökat successivt så jag inte tänker på det. Jag vet inte, visst den här månaden innehåller ovanligt mycket men allt är ju för goda saker. Till och med skolan känns helt ok. Uppgifterna är inte superlätta men inte toksvåra heller. Böckerna är så gott som bra. Good flow kanske man skulle kunna säga;-)

Däremot stöter man ibland på hinder. Finns för tillfället inte mycket att säga mer än att vissa saker kommer man aldrig att förstå. Vore synd om ett eller flera missförstånd leder till förlorad vänskap. Men förhoppningsvis ordnar det upp sig imorgon då de inblandade får talas vid:-)

Nu ska fröken sussa❤

Lördag!

Idag blir det jobb från kl 14. Sweet! Men först har jag tänkt mig att plugga lite.

Vi var till mitt förråd igår och jag hittade pärmen med alla viktiga papper. Fantastiskt. Så nu är det bara att kopiera och skicka in. Med en och annan markering förstås. Så att de verkligen förstår.

På återseende!

Mot Sundsvall!

Då var man på tåget igen. Efter diverse spårändringar. Ska bli skönt att komma hem i normal tid för en gångs skull.

Har jag tur så tar ❤ med sig nyckeln till mitt förråd så att vi kan göra en liten utgrävning i mitt förråd - allt för CSN... Saknar en lönespec som gömmer sig i någon kartong i mitt förråd. Intressant.

Nu ska jag försöka plugga lite:-)

Snart hemfärd!

Har avverkat ännu en föreläsning idag. Kvantmetoder får min skalle att snurra. Lär jag mig det här då blir jag banne nig stolt.

Nu ska jag men och äta lunch, packa väskan och sedan bege mig mot centralen.

Transport varslade ju som sagt om strejk inom bevakning igår och jag följer utvecklingen med spänning. Ska varsko de övriga i sektionsstyrelsen om att vara förberedda att bli inkallade på ett möte. Jag har aldrig varit med om en strejk förut så det är mycket intressant att se vad som händer. Plus att få vara en del av det.

Läsaläsaläsa

Det tog tid men jag blev klar. Inte för att det var mycket att läsa, det handlade snarare om brist på engagemang. Men till slut så!

I morgon är det skola igen och sedan åker jag till Sundsvall igen❤

Nattinatti!

Gäsp

Blev riktigt seg nu på eftermiddagen.

Har ringt större delen av Norrland idag :-) Hihi, i alla fall transports avdelningar i norr. Ärendet var att prata med studieorganisatörerna i avdelningarna. Umeå fick jag prata med men de övriga skulle återkomma till mig. Inte lätt när alla befinner sig på olika ställen och inte inne på avdelningarna.

Dagens läsning har gått sådär... Men jag funderar på att vila lite och fortsätta läsa ikväll.

Torsdag.

Blev väckt av ett telefonsamtal så jag vaknade i hyfsad bra tid. Perfekt!

Sedan var det dags att ta itu med CSN. Igen. De kan ju inte läsa mina lönespecifikationer så det blev bara kaos. Enligt dom så hade jag redovisat typ 100 000 för lite. Sedan visade det sig att de inte räknat. Kan ju i alla fall påstå att jag är lite av en expert på min ekonomi från 2010 nu. Haha på gott och ont.

När det samtalet var avklarat så var det dags att få någon form av ordning i mitt så kallade hem. Det såg ungefär ut som att det dragit förbi en tornado här. Nu är ordningen återställd och tvättmaskin nummer ett är strax klar.

Åker hem till Sundsvall i morgon igen så det vore ju bra med lite rena kläder :-P Nu ska jag läsa lite så jag är med på vad läraren pratar om i morgon på föreläsningen.

Ingen vinst

Vi vann inte finalen men vi kämpade tappert. Grabbarna från Karolinska Institutet sopade golvet men oss :-) Haha, de var värdiga vinnare.

Nu är jag riktigt trött i luvan så det ska bli riktigt skönt att sova. Ingen skola i morgon så det blir nog en välförtjänt sovmorgon.

Här kommer lite bilder från kvällen (inte så superbra men ändå;

Snart dags

Nu är vi installerade på Café Opera och snart drar det igång:-) Musiken är på och baren roddad.

Tror dock KTH kommer ge oss hård konkurrens...

Håll lilltummen!

Café Opera ikväll

Idag är det dags för final! Är nervös så jag tror jag avlider. Prata inför klassen är en sak men att prata inför ett hundratal människor är nog gränsfall för vad jag klarar... Men, men.

Det vore ju kul om vi vann :-)

Har sovit lite nu så jag är lite piggare. Ska fixa lite middag så jag inte svälter ihjäl. Idag blir det kött med champinjoner och rivna morötter/vitkål och guacamole. Riktig mat, igår blev det dåligt med sånt.

Wish us good luck! 22.30 smäller det :-D

Vitaminbomb

Var på Ica förut. Billig ananas och billiga jordgubbar resulterade i detta smaskiga;

God morgon

Idag var det tungt att vakna. Har inte lyckats kliva upp än. Övervägde till och med att stanna hemma idag. Men nu tror jag att det går att kliva upp.

Skolan börjar kl tio och det kommer med all sannolikhet att vara en intressant föreläsning.

Rise and shine!

Låååång dag

Överlevde skolan tack och lov:-) Var lite kritiskt där vid tolv men jag blev lite piggare ungefär en timme in i lektionen.

Var värsta skitvädret idag... Snöblandat regn å blåst. Blä. Och inget paraply hade man med sig heller. Direkt när jag kom hem från skolan la jag mig och sov i ett par timmar. Sedan ringde telefonen och jag vaknade. Hade nog fortfarande sovit annars:-)

I morgon är det final på Café Opera. Trollkarlen vi hade med oss sist skulle jobba imorgon så det är inte säkert att han kommer att hinna fram i tid. Någon som känner sig manad att ställa upp???
Är inte superpeppad för tillfället men det beror nog på att jag måste sova lite.

Saknar mitt ❤! Det är så skönt att vara hemma och bara vara. Här nere är det väldigt lonley... Som tur är åker jag hem igen på fredag:-) Ska jobba på lördag igen och på söndag är det Sektionsmöte på avdelningen. Måndag är det Kommunfullmäktige och även ett årsmöte med ABF. Dock har jag inte fått några papper från ABF. Så när jag inte vet när och var jag ska så får det bli fullmäktige för hela slanten istället.

Nu lutar det mot mera sömn :-) God natt!

Holy cow, nu kom tröttheten

Lagom till Uppsala håller jag på att somna... Orutin. Ska göra mitt yttersta för att inte somna. Frågan är bara vad. Läsa är uteslutet, det kommer bara leda till ännu mera trötthet.

Får sätta mig klistrad vid fönstret och titta på landskapet eller liknande...

Mot Stockholm!

Inatt ringde klockan redan 03.00... Tåget till Stockholm gick 04.57. Behöver jag tillägga att jag är lite trött? Började skriva lite till skolan men det får bli lite kaffe först för min hjärna har inte riktigt vaknat till iv än känner jag.

Vi var ju som sagt till min mamma och pappa igår. Bortsett från att nacken höll på att gå av på grund av alla gropar i vägen var det riktigt trevligt. Finns inget bättre än mammas mat! När vi kom hem skrev jag lite till och sedan var det dags att gå och sova. La mig redan vid nio så det finns stora förhoppningar att jag faktiskt orkar hålla mig vaken idag.

Varje gång jag ska åka tåg så brukar jag sitta och vänta lite inne på tågstationen. Det brukar så gott som alltid vara mycket folk men inte många som jag känner. Men idag - Jisses! Tror jag satte personligt rekord. Två inne i vänthallen och en som såg mig inne i tåget som knackade på rutan. Haha det var roligt :-) Alltid kul att se folk man känner. Speciellt vid den där tidpunkten.

Min bedömning på SJ300-kaffet... - Rävgift. Fy satan. Men det är bara att hålla för näsan och svälja. Behöver verkligen bli lite piggelin.

Måndag!

Inte som en vanlig måndag dock. Idag ska jag och ♥ åka till min familj och äta middag. Äntligen får jag träffa mamma! Och så resten förstås :-)

Men först ska det pluggas en hel del. Har det jag gör ett par timmar framöver.

Igår var det bra drag på jobbet. Vi hade cirka 175 mat och det är typ hur bra som helst för att vara söndag. Det bästa av allt var att alla människor kom i en fin jämn ström under hela dagen.

NU: Plugga!

God morgon!

Tror faktiskt jag är utvilad nu:-)

Börjar klockan ett idag så det är lika bra att kliva upp. Det är fotboll vid tre så förhoppningsvis blir det lite action.

I morgon ska jag och ❤ åka till mamma och äta middag. Jag har inte träffat de sedan jul så jag ser verkligen fram emot det. Det är inte förrän halv fem så jag hinner plugga lite innan. Vi har ju seminarium på tisdag så det vore ju tokbra om jag slapp sitta på tåget och stressa:-) Planering är ju A och O...

Nu blir det frukost och dusch!

Sovdags!

Finns det något bättre än att gå och lägga sig när man är supertrött? Nee...

Det har inte varit överdrivet mycket att göra idag på jobbet men ändå är jag slut som artist nu:-) Så nu blir det sömn!

Dagens bästa var i alla fall telefonsamtalet jag fick då den på andra sidan luren frågade hur länge det gick att bowla (bowlingen stängde för ett par år sedan...) och när ett bord ville beställa pizza. När de fick höra att det inte fanns någon pizza ville de ha tre Capricciosa... Say no more! :-D

Tack och godnatt!

Lördag!

Och det innebär jobb igen. Eller ja, det blev inte så mycket jobb igår för det var typ inte en kotte som var sugen på middag. Vi satt och drack kaffe ett tag och sedan jobbade jag en sväng och det hela slutade med att jag klev av och gjorde tjejerna sällskap istället. Vi drack lite vi och surrade.

Idag har jag inte gjort så överdrivet mycket. Lagade lite spaghetti och köttfärssås som vi käkade innan det var dags för mig att gå till bussen. Gårdagens bussresa blev en väldigt dyr sådan förresten... Det visade sig att mitt
"vuxenkort" var ett ungdomskort. Hur nu det är möjligt det vet nog bara dom. Fick en bot på 500 spänn. Jag tänker i alla fall ringa och fråga varför jag har ett kort som det står vuxen på. Hade jag haft ett som det stod ungdom på hade jag ju förstått att det var fel. Dagens bussresa tänker jag betala med mitt MasterCard och säga vuxen...

Alltså det äg så konstigt väder. Solen skiner och det ser verkligen varmt ut men när man kommer utomhus så är det småkallt så man önskar att man hade haft lite mer kläder på sig. Idag tog jag i alla fall vantar:-)

Effektiv idag

Idag var jag duktig och klev upp klockan åtta och började läsa. Så nu ligger jag bra till igen. Var lite småorolig igår över just läsningen. Men det ordnade sig fint.

Nu ska jag åka och jobba! Härligt! Det ska bli så trevligt att få jobba med tjejerna. Redan klockan elva fick jag peppsms inför kvällen:-) Så ska det vara.

Soligt som attan är det också men det blåser lite kallt. Ångrar att jag inte tog mina handskar. Snart kommer bussen:-)

Glad påsk!

Sen kväll

Men det är ju helgdag i morgon:-)

Igår efter min visit på avdelningen blev jag bjuden på kaffe i Ljustorp. Det var trevligt och trots att lilltjejen var tokförkyld så var hon på hugget ändå. Sötare unge får man leta efter!

Sedan kom ❤ förbi och surrade lite och sedan for vi hem. Vi lagade mat och kollade på tv resten av kvällen. Fick äntligen riktig mat i form av korvstroganoff:-) Gott!

Idag var jag först på stan en sväng och uträttade några ärenden. Sedan var jag till min kära frisör och fick första hjälpen på min lugg. Nu känns livet mycket enklare. Haha! Hon är så snäll, klämde in mig mellan två klippningar.

Sedan var det dags för personalmöte på jobbet inför sommaren. Peppad! Det kommer nog bli en rolig sommar även i år. Det är ju faktiskt inte speciellt långt kvar. Sweet!

Efter mötet fick jag låna min förra bil och åka till posten för att hämta ut min nya körkort. Vuxenpoäng.nu... Det räcker till 2022. Shit, tänk vad "gammal" man är då. Med tanke på hur fort tio år gått så är det nog dags att ta till vara på tiden lite bättre. 2012 kändes ju som ljusår bort back in '02.

Det var roligt att köra pärlan igen, finbilen. Är så glad att den finns kvar i min närhet. Yes, jag är lite sentimental när det kommer till min bil/mina bilar men det handlar nog mer om att den påminner mig om livet förut än att den är en bil.

Vid fyra kom ❤ in till stan och då käkade vi middag på jobbet. Det var trevligt. Kommer jobba nu i tre dagar så det var kul att göra nåt. När vi kom hem hade jag först tänkt läsa lite men det slutade med att jag somnade i soffan. Vaknade av att mamma ringde och då insåg jag att det inte bara var jag som sovit. Sötnosen sov också, fortfarande:-) Sedan var vi pigg i alla fall.

Men nu är det hög tid att sova, tänkte läsa som en dåre i morgon innan det är dags att åka till jobbet. Eventuellt att jag ska ta en kaffe med en gammal arbetskamrat också innan jobbet.

Måste bara visa vad jag fick av ❤ familj. Bra jäkla uppfinning!

Ny dag - nya tag - finväder!

Strååååålande sol och lite sovmorgon:-)

Nu ska jag åka in till avdelningen för att surra lite om de kommande uppsökerierna. Spännande.

Det var så roligt igår när jag satt på tåget till Sundsvall. Jag skrev på fb att jag var på väg hem och då skrev en tjej som jag gick i parallellklass med i gymnasiet och frågade om vi möjligtvis satt på samma tåg. I samma veva ringde mamma så jag hann inte svara på en gång. Efter en stund vänder sig personen som sitter snett framför mig om jag vem var inte det då om inte hon! Haha vad är oddsen för det?? Trevligt var det, så vi satt där och surrade resten av tågresan hem.

När jag väl kom hem till ❤ bytte vi födelsedagspresenter. Jag hade köpt ett par skor till honom och som tur var passade dom perfekt! Så nu har han nya skor också:-) Jag fick presentkort på Birstacity så det var ju typ hur bra som helst! Han är så snäll han❤


Snaaart hemfärd

Nu är det nära, snart är det dags att kliva på tåget!

Dagen ordnade upp sig efter den kaosartade luggklippningen. När jag väntade på tåget efter skolan så ringde riksdagsledamoten jag mailat med en tid och bekräftade att han kommer på Ungdomsforumet. Trevlans!

Sedan var jag på Ica och handlade lite. Hittade jordgubbar för 10 spänn :-) De var från Spanien men jag tänkte att när jag är i Spanien så äter jag ju jordgubbar. Och de är ju också från Spanien! Hihi.

Ringde även och bokade en tid hos min RIKTIGA frisör så hon får rädda det som räddas kan av min lugg. Det är ett jäkla tjat om hår just nu men det kan inte hjälpas...

Sitter och väntar på tåget nu men min packning... Det blev en del:-) En resväska, en stor kasse och en rejäl handväska. Som tur är blir det lite mindre packning när jag ska tillbaka.

Bild på jordgubbarna (som för övrigt smakade jordgubbar) och min favvoblus med finkragen. Och ja det är från innan allt med luggen.

Det finns en första gång för allt

Var precis till den lokala frisörsalongen här i Tumba och klippte till luggen. Sist jag var där var tjejen dom klippte mig astrevlig och jag blev nöjd.

Idag däremot var det en annan dom klippte mig och för första gången var jag på väg att gråta i en frisörstol. Alltså; jag sa att jag ville klippa min lugg ett par millimeter, precis som den är bara lite lite liiiite kortare...

- vill du ha snelugg eller framlugg?
-preciiiis dom den är men aningen kortare (sa jag i lugn ton)
- men jag ser att du har snelugg.
- jag vill ha den special som den är nu men lite kortare (inte så lugn längre)

Förklarade även att mina ögon är en aning sneda och därför är luggen inte exakt rak även om det ser ut så. Illusion you know...

Hon börjar klippa och jag ser att det som ramlar ner är längre än det jag hade tänkt mig... Panik!
Sedan frågade hon om jag var nöjd... Det är få jag tittar upp och får panik.
Taggigt klippt och ojämnt. Blä.

-du har en virvel...
- nä det har jag inte
-jo du har en virvel här, och så pressar hon ner håret där det är som kortast.

Sedan förklarade hon att hon inte klippt den rakt utan hon klippte den taggig istället. BUT WHY?!?!?!!!?
Jag sa ju hur jag ville ha det. Då förväntar jag mig att få det också. Hennes hår kanske inte är viktigt för henne men för mig betyder det oerhört mycket att det blir som jag vill ha det.

Sedan var det aslång kö till kaffet också så nåt sånt blev det inte heller. surtjej_84 väntar på föreläsning nu.

Tisdag!

Blev lite sovmorgon idag. Skolan börjar inte förrän 13.00. Har ätit frukost och läst lite nu på morgonen. Är lite smått imponerad av mig själv, hade ställt klockan på åtta men vaknade av mig själv en halvtimme innan. Trodde dock att jag hade försovit mig.

Det börjar bli dags att hitta ansiktet nu för jag har en tanke om att hinna klippa luggen innan skolan. Dels så är den för lång och dels så ska jag knäppa kort i morgon som ska användas till kongressen. Då om någon gång måste man ju kamma luggen(!).

Ikväll får jag åka hem!! ❤❤ Jag längtar. Saknar ❤ i massor och så ska jag få träffa min kära familj på måndag. Har inte träffat familjen sedan i julas. Lång mellan gångerna.

April har ju dragit igång nu så framför mig har jag massor av inplanerade saker. Sist jag kollade var 7 dagar helt oplanerade. Det här kommer att gå fort känns det som, snart maj :-)

Nu är det hög tid att sätta fart!

Vetenskapsteori...

Trodde jag skulle somna bara av att läsa titeln på boken men ack så fel jag hade. Författaren är ju till och med rolig, har suttit här och småskrattat åt roliga anekdoter och citat. Haha, det trodde jag aldrig!

Hur som helst, lyckades läsa 58 sidor så nu kan jag slappa resten av kvällen.


Den tråkiga boken som inte alls var tråkig;

Pigg igen!

Tänk vad lite mat kan göra underverk! Köpte nudelwok på skolan som jag åt hemma och efter en stund kände jag hur orken kom tillbaka. Skönt :-)

Jag tog även tillfället i akt att måla mina naglar. Har verkligen tänkt göra det i flera veckor men det har inte blivit av.

Världens bästa nagellack i nyansen Princesses rule!

Beautynista

Tentan är avklarad

Det är ju bra, dock så fick jag årets typ blodsockerfall så nu sitter jag på en bänk och väntar på att M ska bli klar. Vet inte riktigt hur jag ska lösa detta, är skakis i benen. Haha, krävande att skriva tenta. Tror det gick rätt ok trots allt. Men det återstår att se :-)

I morgon börjar nästa kurs så det är bara att åka hem och börja plugga igen :-) Lite oklart dock vad som ska läsas. I morgonkväll åker jag hem. Det innebär att jag gör en fuling och struntar i onsdagens föreläsning. Men det går nog bra ändå.

Hej hopp!

Fruktsallad!

Just för vitaminernas skull. Är otroligt seg idag så det har varit uppförsbacke på pluggfronten idag med. Men så kom jag på att lite frukt kanske hjälper till.

Helst skulle jag vilja ha ordentlig mat. Typ spaghetti och köttfärssås eller helt enkelt "kött å pärer" som mamma skulle ha sagt. Men orkar man inte handla så får man skylla sig själv. Har två firrepinnar kvar som blir dagens middag.


Da frukt;

Slutspurt innan tentan

Idag är det dagen innan tenta. Vilket innebär plugg i stora lass.

Har sovit som en stock inatt så idag ska det nog gå bra att läsa. Lite frukost först så man får lite energi.

På återseende:-)

RSS 2.0