Årets näst sista dag är till ända

Det är alltid lite vemodigt denna tid på året. Tänker mycket på året som passerat men även på året som skall bli. 

2013 har bestått av jobb. I massor. Men även en hel del personlig utveckling för min egen del. Jag har kommit på god väg till att bli den jag är på insidan. Låter lite flummigt men att ta plats, säga vad jag tycker och stå för mina åsikter är något jag arbetat med länge. Har jag idéer och tankar idag, för jag fram dessa och hör och häpna - människor lyssnar. Trots att de alltid sagt att de inte hör vad jag säger :-) Mycket intressant! 

Jag har mitt arbete att tacka mycket för detta och jag är otroligt tacksam över den möjlighet jag gått och kommer att ha i ytterligare ett halvår. 

Att bli tagen på allvar är nog något som kommer med åldern och det är också något jag har mörkt under året, jag blir äldre och har man varit med i olika sammanhang en längre tid så blir man tagen på större allvar. 

2014 ser jag framemot med skräckblandad förtjusning. Efter semestern vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Att bli klar med studierna ligger högt upp på listan i alla fall. Har riktigt svårt att inte slutföra påbörjade saker. Med en komplett utbildning är det naturligtvis enklare att hitta ett arbete i framtiden. 

Men mycket hinner hända på ett halvår och kanske snubblar jag över någon ny spännande utmaning. Som tur är så har jag kvar mitt jobb som tidningsbud och det gör att även om jag inte kommer in på C-kursen så är jag inte helt ställd på backen. Tjänstledighet är en bra uppfinning med andra ord. 

Det känns lite som för snart fyra år sedan när jag bestämde mig för att ta tjänstledigt och sluta jobba på restaurang och flytta till huvudstaden. Panik blandat med nyfikenhet och spänning. Men samtidigt skräckfyllt då jag vet att man inte kan ha "tur" hela tiden. Allt har ordnat sig till höger och vänster sedan dess. 

Jag brukar förklara känslan med att det känns som att stå framför ett stup och våga ta klivet över kanten. Förhoppningsvis landar man på fötterna men i värsta fall gör man det inte. Typ så  :-)

Men som sagt, allt kan hända. Och som det obotliga optimisten jag är så är det bara att fortsätta göra ett bra arbete och se vad som väntar runt hörnet. Det ordnar sig på ett eller annat sätt :-)

2014 är i alla fall året jag bli 30 år. Det vet jag med säkerhet :-) 


En strand skulle heller inte vara fel 2014 
Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0